Spadagarna 2011 – Varbergs Kurort

Nu är det bestämt. Jag drar på det årliga branscheventet ”Spadagarna” som hålls den 29-31 maj! Eftersom Isacs beräknade födelse krockade med förra årets datum var jag inte med, till mitt stora förtret – detta är ju den absolut roligaste spahändelsen på hela året!

Varje år förläggs dagarna på en ny plats, dock alltid på något av spahotellen som är medlemmar i föreningen Svenska Spahotell. Förra gången jag var med (alltså för två år sedan) var det på Strömstad Spa & Resort, förra året var det på Loka Brunn, i år hålls det på Varbergs Kurort.

I år firar dessutom Varberg 200 år som kurort. Passande nog har Spadagarna förlagt i samband med detta så att den som vill kan vara med på andra aktiviteter som ingår i jubileumsfirandet. Fre-lör före Spadagarna anordnas tex. Friskvårdskonventet Steget Före och TappaVandringen 2011 med över 2000 deltagare.

Synd att jag missade Loka Brunn eftersom jag inte besökt dem än och är väldigt nyfiken, men jag är också glad att få återse Varbergs Kurort eftersom jag trivdes så bra där. Nu har de även gjort om sin badavdelning så jag åker en dag tidigare bara för att uppleva den in i minsta detalj :-). Ska bli härligt!

Vad händer då under dessa spadagar? Först och främst är det ett event som vänder sig till branschen, dvs. medlemmarna i föreningen Svenska Spahotell. Företag som vill nätverka med dessa finns också representerade såsom spamärken, producenter av olika maskiner såsom massagestolar och maskiner för ansiktsvård, kringprodukter som tvålar och handdukar, leverantörer av spafaciliteter som bastur och annat. Mellan programpunkterna hålls lite minimässa helt enkelt.

En gång har jag varit med som talare, annars är jag med som press. För mig är det ett perfekt tillfälle att få reda på nyheter från de olika anläggningarna och prata med andra i branschen. Framförallt trivs jag som fisken i vattnet för att jag under flera dagar får vända ut och in på det roligaste ämne jag vet: spa! In i minsta detalj utan att någon tycker man är nördig eller inskränkt! Och det klart, andra brukar vara rätt så nyfikna på mina åsikter också… (blev faktiskt intervjuad till ett av medlemshotellens nyhetsbrev idag, de ville veta vilka spatrender som finns just nu).

2 thoughts on “Spadagarna 2011 – Varbergs Kurort

 1. Hej!
  Jag är en 23-årig tjej som tillsammans med min sambo är på väg att starta upp ett SPA i Lidköping. Undrar om detta event endast vänder sig till redan etablerade företag eller om privatpersoner även får delta? Känns inte som det finns något bättre ställe att få inspiration ifrån!

  Mvh Emelie

  1. Hej Emelie!
   Vad spännande att ni startar ett spa! Berätta gärna mer.
   Här kan du läsa mer om Spadagarna: http://www.svenskaspahotell.se/sv/spadagarna.aspx
   Jag har frågat dem vad som gäller men vill du inte vänta på svaret kan du själv ta kontakt med dem och fråga. Jag skulle gissa att det går bra att vara med dock.
   Lycka till!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier