Orangeri och stjärnbad nyheter när Åkerblads bygger ut

Det händer saker uppe i Dalarna. Anrika Åkerblads Gästgiveri i Tällberg är igång med att skapa nya upplevelser på hotellet. Deras spaavdelningen är på väg att bli större och framöver ska den välkomna till ännu mer avslappning, bland annat i ett nytt stillsamt orangeri.

Spabanken vände sig till hotellchef Rosanna Åkerblad, hotellchef på Åkerblads, och bad henne berätta mer om detta.

– Det senaste året har varit en berg- och dalbana med höga toppar och djupa dalar. Nu hoppas vi på en mer stabil framtid, inte minst med tanke på våra framtidsplaner, säger Rosanna Åkerblad.

Ja, vi har förstått att ni har nya byggnationer på gång. Kan du berätta mer om vad som ska hända?

– Vi har precis i veckan inlett ett större byggnationsprojekt som också innefattar en utveckling av vårt spa, vilket kommer ta oss till en helt ny nivå av spaupplevelse.

Det låter intressant! Vad är det som ska ske?

– Absolut, det är ett spännande projekt som vi har inlett. Vi kommer börja med att göra om vårt pannrum för att öka kapaciteten av både ström och vatten till hotellet då anläggningen idag precis klarar av att gå runt. När detta är klart kommer vi gå vidare med spabyggnationen där vi kommer bygga en utomhuspool, gemensam bastu, vilorum och en härlig loungedel.

Eld och vatten, bad under stjärnorna

Vi spår att de nya sällskapsytor där eld och vatten möts, möjligheten till varma bad under stjärnorna, gemensamma bastuupplevelser och stillhet i det nya orangeriet kommer att bli uppskattat av gästerna. Det låter som att det kommer finnas all anledning att boka in ett nytt besök till Dalarna med andra ord.

Till sist Rosanna, när kommer ni slå upp dörrarna till allt det nya?

– Projektet är planerat att stå klart till sommaren 2022.

Mer om Åkerblads Gästgiveri

Tällberg ligger vackert beläget i Dalarna, med milsvid utsikt över sjön Siljan. I dag är det 19:e-22:a generationen Åkerblad med medarbetare som välkomnar gästerna. Som gäst kan man välja bland 73 stycken personliga rum, alla olika. Varje vrå skvallrar om hotellets unika historia som tog sin början redan 1410. Läs mer om hotellets historia här.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier