Nyhet på Hotel Skansen; rooftop spa

Den 1 juli slog Hotel Skansen i Båstad upp dörrarna till en nybyggd spadel på hotellets tak. Läget bjuder på utsikt över Kattegatt åt ena hållet och Båstads legendariska centercourt åt det andra. Under invigningen klipptes bandet till en 14 meter lång infinitypool med obruten vy över havet, ett varmt jacuzzibad, en stor solterrass, en ombonad lounge och en rooftop bar endast ett par meter från poolkanten.

– Detta gör vårt spa komplett, säger spachef Charlotta Diedrichs. Nu har vi mer plats och kan erbjuda alla våra spagäster att njuta av den här utsikten, inte bara dem som har hotellrum mot havet. Jag gillar den unika kombinationen med kallbadhuset, att vi har flera olika upplevelser där man kan hitta det man gillar bäst.

Spachef Charlotta Diedrichs och VD Henrik Jönne. Foto: Heidi Rovén.

Fördubblad spakapacitet

Den nya spadelen omfattar 600 kvadratmeter och är ett komplement till Hotel Skansens befintliga spa. Hotellet och fastighetsägaren Båstadtennis & Hotell AB har investerat närmare 50 miljoner kronor i bygget som innebär att hotellets spakapacitet fördubblas.

– Äntligen är vi här, säger Hotel Skansens vd Henrik Jönne. Att bygga ut vårt spa har varit min dröm under många år. Och när jag såg de första gästerna gå ner i infinitypoolen och lägga sig till rätta precis där vi hade tänkt… Det gör mig glad.

Den nya byggnaden smälter sömlöst ihop med resten av hotellet. Såväl byggmaterial som interiöra detaljer går hand i hand med den övriga byggnaden som karaktäriseras av ljusa putsade väggar, oljade trägolv, grafitgrå stålkonstruktioner och transparenta glaspartier.

Gammalt och nytt smälter samman

Från baren har gästerna panoramavy över havet och centercourten. Med kakel, nätta möbler och en bardisk i vit marmor och plisserad sten har man skapat italienklingande strandkänsla endast ett par meter från poolkanten. Vid fint väder öppnas glasdörrarna upp mot terrassen. Här serveras drycker, snacks och lättare rätter till hotellets spagäster.

Inne i relaxavdelningens ombonade loungemiljö syns speciellt framtagna love seats från småländska Jio Möbler, egendesignade Skansenlampor, rustika bord och mjuka fåtöljer.

Möblerna är tillverkade i naturmaterial och kraftiga tyger, i en dov färgskala som skapar harmoni. Inslag av mönstrad mosaik, svarta linjer och gröna växter ger en kolonial touch, som binder samman rooftop-avdelningen med spalobbyn på nedre plan.

Korta fakta om Skansen Rooftop Spa

  • Horisontpool utomhus med utsikt mot havet och Kallbadhuset, 14×3 m, 38°C
  • Jacuzzi utomhus, 38°C
  • Solterrass med solsängar
  • Relaxavdelning/lounge med vilsängar, sittgrupper och fönster mot himlen
  • Bar med drycker, snacks och lättare rätter
  • Rooftop spa ingår för gäster som har bokat spapaket eller löst spaentré
  • Öppet 09.00–23.00 hela sommaren

One thought on “Nyhet på Hotel Skansen; rooftop spa

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier