Ny miljövänlig, certifierad hårolja med 100% vegana ingredienser

Igår var jag i stan och betade av ärenden. Tänk, förut bodde jag i stan, nu åker jag till stan för att just ”beta av ärenden”. Så många som möjligt på så kort tid som möjligt. Tid är pengar, och jag skolkade ju från datorn. Men jag åkte i alla fall ståndsmässigt med chaufför ;-).

Förutom nya vinterskor till Isac (Superfit blev det), höstbunkring på Apoteket av förkylningsprodukter och lite delikatessinköp, var jag hos frissan. Sååå skönt att klippa topparna. Håret blir som nytt bara man kapar några centimeter.

Den här morgonen, efter att ha tvättat håret med Keunes keratin-schampo och balsam, testade jag en ny produkt: håroljan Precious Oil från Pureology särskilt framtagen för sprött och färgat hår.

Jag har varit supersugen länge nu på att göra ett stort test med håroljor som florerar på marknaden, det är ju som en håroljeboom just nu! Men…jag är rädd att jag missat tåget. När tanken kom hade jag inte tid och nu tror jag alla tidningar haft sina håroljereportage redan :-/

I alla fall, nu skriver jag här och berättar om denna nyhet som känns otroligt bra! Produktens fullständiga namn är Precious Oil Versatile Caring Oil. Innehållet kallas micro-oljor och har flera funktioner: ge skydd, elasticitet, göra håret mjukt och ge ny lyster. Vad oljorna gör är att tränga in för att återbygga hårfibrerna, stärka hårets fjällskikt, lägga sig som en skyddande hinna runt stråt samt låsa in färgpigment så att färgen håller längre.

Men, förutom att skydda och vårda och göra så att håret inte känns så torrt, finns ytterligare en fin grej med just denna olja; den är 100% biologiskt nedbrytbar samt silikon- och parabenfri. Dessutom är det den första skönhetsprodukten som mottagit en GREEN SEAL-certifiering.

Vad innebär då en GREEN SEAL-certifiering? Jo, att den ickevinstdrivande organisationen bakom certifieringen godkänt kvaliteten, råvarorna, att produkten inte testats på djur och att produkten inte innehåller några skadliga, irriterande eller giftiga ingredienser. Dessutom att förpackningen är återvinningsbar.

Att den inte innehåller silikoner gör också oljan mer dryg och intensivt verkade. Det märkte jag när jag testade den första gången. Ett sprut såg så lite ut att jag tog ett till…ooops, det blev nästan för mycket! Så nästa gång tar jag bara ett sprut i handen, eller någon droppe. Det kommer räcka trots att jag har ett långt hår!

En annan härlig sak med oljan är doften…mmm..beroendeframkallande. Håret doftar som om man varit hos frissan varje dag. Priset för oljan är 320 kr/125 ml. Det finns även schampo, balsam och mask i samma serie.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier