Nannic NBE 1000 – en smärtfri hudföryngringsteknik

Under Spadagarna i Varberg testade jag bland annat en maskin som heter Nannic NBE 1000. Det var världspremiär på spamässan och utställarföretaget Cosmetiqann var märkbart stolt! Tidigare maskin heter Nannic NBE 500 men den nya utrustningen är kraftfullare och kan behandla större områden på kroppen.

NBE står för Nannic Beautyfying Energy och syftar på den teknik maskinen använder; elektromagnetisk energi. Det är alltså varken fråga om kirurgi eller laser och det enda man känner av behandlingen är lite värme. Huden ska bli mer elastisk, dränerad, slätare och mjukare, få ökad produktion av elastin och kollagen med mera.

Syftet är alltså hudföryngring men även den som har problem med rosacea, acne, slapp hud, fett, ärr och strior eller celluliter kan bli hjälpta, menar de på Cosmetiqann. Eftersom jag just testat en ansiktsbehandling i en annan monter på mässan, bestämde jag mig för att gå på magen. Även om jag är tillbaka i min gamla vikt syns ännu spår av graviditeten så jag var nyfiken på om Nannic kunde få bukt med detta.

Linnéa som behandlade mig la en platta under mig vid ryggslutet och smorde in en rund metallplatta med en genomskinlig gelé. Det påminde lite om ultraljudsundersökningarna på MVC faktiskt då plattan fördes runt över magen med den kalla gelén. 🙂

Här visar Linnéa upp plattan som läggs under ryggen och den mindre runda som man gör själva behandlingen med. Mellan dessa poler går den elektromagnetiska energin.

Ganska snart kändes det varmt och Linnéa kollade hela tiden av med mig att värmenivån var ok. Under 40 minuter förde hon munstycket fram och tillbaka över magen. Som hon förklarade det gick värmeenergin in i fettcellerna och mjukade upp dessa så att de intilliggande cellerna lättare kunde tillgodogöra sig fettet som energi. Det i sin tur skulle minska mängden fett och magomfånget skulle bli mindre.

Efteråt blev jag rekommenderad att ta en snabb långpromenad för bästa resultat, vilket jag tyvärr inte hade tid med. Men jag skulle ändå känna effekt, sa Linnéa. Själv är jag dock tveksam. Möjligt att jag direkt efteråt kände av en liten effekt, som om magen aktiverats (det hade jag förmodligen även känt av en 40-min vanlig massage av magområdet) men det jag hade hoppats på: att byxorna skulle hänga slappt eller att ”bullmagen” skulle minska kan jag inte direkt påstå hände.

Faktum är att två dagar efteråt fick jag istället radikalt ont i hela magområdet. Så ont att jag inte kunde stå rakt och knappt klä av mig på kvällen! Visst kan det – och var förmodligen – en ren slump, utan samband med Nannic-behandlingen, men jag måste erkänna att jag blev lite oroad. En tanke som dök upp var exempelvis vad som hände med övriga celler som också blev varma, mjukades de också upp? Och vad hände med dem då?

Efter ett gäng kraftiga värktabletter och en natts sömn kändes det dock bättre. Och jag förstår vad många nog tänker var orsaken: PMS. Jo, jag funderade på det också. Men i så fall med 5 gånger så kraftig värk som jag någonsin haft, samt med frånvaro av det efterföljande ”M:et”.

Flera tidningar och sajter har gett denna utrustning bäst i test. Jag pratade också med någon som behandlat ansiktet och fått se sig själv i spegeln efter att halva ansiktet behandlats. Hon sa att hon tydligt kunnat se resultatet: att den obehandlade ansiktshalvan såg ut att ”hänga” medan den behandlade märkbart stramats upp. Kanske måste man helt enkelt ta fler behandlingar för att det ska hjälpa, eller kanske funkar det bara på vissa? Jag vet inte, bara att jag personligen ska vänta ett tag för att ta reda på det.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier