Mitt tak doftar patchouli

Vi håller på att lägga om taket. Eller vi och vi, vi har anlitat ett par hantverkare som gör det åt oss. Eftersom arbetet tar ett par veckor måste vi hålla med ombytesrum och wc åt dem. Som tur är ligger det en gästtoalett precis innanför ytterdörren så den har de fått använda.

Vad jag glömde bort var att jag hade både en ganska exklusiv gästhandduk där (som snabbt blev svart…) plus en fin handtvål. Handtvålen var av pumpmodell och av märket Voya.

Voya lanserades i Sverige tidigare i år. Märket drivs av ett irländskt familjeföretag vars idé bygger på handskördad tång och ekologiska ingredienser. Produkterna är certifierade enligt Soil Associations standard.

Varför tång är så intressant att ha i hudvård beror på dess fuktgivande egenskaper och höga innehåll av mineraler, vitaminer och andra näringsrika beståndsdelar. Om man ångar tången kan man utvinna värdefulla oljor som lär innehålla bland annat polysackarider och mineraler. En annan fördel hos tången (exempelvis i ett bad) är dess avgiftande effekt. Alltså en perfekt detoxkur. På Voyas hemsida kan man se hela deras sortiment och även leta upp vilka spa som använder deras produkter och gör behandlingar enligt deras filosofi.

Men tillbaka till den ekologiska flytande handtvålen som för övrigt har det trevliga namnet Clean me up. Bland ingredienserna finns naturligt utvunna rengörande och mjukgörande substanser. Tillsammans med den rena tången lugnar den irriterad hy och ska även fungera som lätt antiage eftersom den uppmuntrar förnyelsen av skadade hudceller. På Voyas hemsida kan man läsa att doften bland annat kommer av av basilika, citron, mandarin och lime – MEN, den ENDA doft jag känner är den av patchouli. Och det är inte lite…

Faktum är att det var på grund av denna överparfymering som jag lät den stå kvar på gästtoan åt hantverkarna. Jag attraheras oerhört av såväl Voyas story, utseende, innehåll och känsla på produkterna, MEN, doften på i alla fall denna handtvål är på tok för stark. Därför kan jag inte använda den. Har jag tvättat händerna med tvålen störs jag sedan av den hela dagen och inte minst när jag ska äta, vara nära min son…ja i det mesta. ALLT får en air av patchouli omkring sig. Men, jag har inte gett upp – jag ska testa fler av deras produkter och så snart jag får chansen, även någon spabehandling.

Tranan spa i Arild i Skåne som jag besökte i somras har Voya. Eftersom de precis höll på att utbilda sig när jag var där så det var egentligen för tidigt att testa en Voya-behandling. Trots detta fick jag en ansiktsmassage med en olja från Voya och den kändes superhärlig så jag tror inte alla produkter är lika hårt doftsatta.

Kanske har de inte märkt det själva men mina hantverkare har förmodligen fått både mjukare och lenare händer, plus att de går runt med en doftsvans av eteriska oljor efter sig – som nog fastnat även på takpannorna. Så, nu vet ni varför det ligger som en air av patchouli över taken här i Solhem i Spånga :-).

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier