Välgörande hårterapi från Dove

Idag skulle jag egentligen gått på en Babor-presentation, men när jag vaknade kände jag mig förkyld och kass plus att mitt ena öga var helt infekterat! Inte trevligt alls. Jag misstänker att det har att göra med min förkylda son Isacs lekar just nu; att lära sig ansiktets alla delar där han vill peta på panna, näsa, mun men även ögonen medan han ska säga de rätta orden… Därför får ni ett par andra produkttips idag tills nyheterna från Babor letat sig fram till mig per post istället!

Innehållet i en produkt är onekligen viktigt, till och med jätteviktigt. Men känsla och effekt är lika avgörande det. Ändå ska jag erkänna att jag också är svag för roliga produktnamn, som Doves therapyserie! Vem vill inte få lite hårterapi samtidigt som man duschar?

Några produkter ur Doves Intense Repair-serie.

I serien Dove Repair Therapy-serien har jag testat schampo och en intensivkur. Schampot ska ge fem gånger mindre kluvna hårtoppar och reparera håret från yta till rot. Ja, så står det men det tror jag faktiskt inte går. Däremot går det säkert att belägga hårstrået, ”lappa ihop det”, så att det upplevs som reparerat. Teknologin ska i alla fall gå ut på att håret stärks dels genom att en slags fiber tränger ner och bygger upp håret, dels att ett serum ger näring på ytan.

Båda produkterna fungerar väldigt bra. Håret känns tjockare och starkare som utlovat och inte lika torrt. Som jag skrivit i ett tidigare inlägg får jag nuförtiden lätt kliande hårbotten av allt för starka och verksamma schampon. Det hände också med Doves, till en början. Sen försvann det konstigt nog! Jag vet inte om jag vande mig eller vad det var.

Bäst gillar jag 1-minutes intensivkuren som är en otroligt bra räddning för en stressad småbarnmor som är lycklig om hon hinner duscha alls… 🙂 …att då hinna få snyggare och mer följsamt hår på bara en minut är rena drömmen!

Samtidigt som jag testat dessa två produkter har jag haft med mig en annan återfuktande produkt från Dove in i duschen, nämligen deras Visible Care Softening Creme Body Wash. Första gången känns den superskum att använda! Tog jag fel? Duschar jag med en body lotion? Det är ju en kräm! Men sen…huden bara älskar att smörjas samtidigt som den rengörs. Jag har upplevt att jag egentligen inte behöver smörja in mig efter duschen, så återigen en verklig tidsbesparare samtidigt som den vårdar huden len och mjuk.

Alla kostar under 50-lappen så det är väldigt mycket vård – och terapi – för pengarna!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier