Lyxigt spa öppnar på Seven Seas Explorer

SpaInterior_SevenSeas_FI_05-26-15_low

Ett luxuöst inrett spa tillägnat avkoppling väntar gästerna ombord på Regent Seven Seas Cruises nyaste fartyg, Seven Seas Explorer. Fartyget påstås bli det lyxigaste som någonsin byggts och även spaavdelningen kommer att gå i samma linje.

Canyon Ranch SpaClub kommer att vara beläget på däck fem i fartyget och ha unika och lyxiga behandlingar framtagna speciellt för att debutera på Seven Seas Explorer. Behandlingarna är framtagna av Canyon Ranch i samarbete med livsstils- och skönhetsexperter från varumärket Red Flower.

”Med en sofistikerad design och utsökta behandlingar kommer Canyon Ranch SpaClub vara en lugn oas för våra gäster, säger Jason Montague, VD och Chief Operating Officer för Regent Seven Seas Cruises. ”Vi bygger världens lyxigaste fartyg och ville etablera en ny standard för spaelegans, och när vår vision är klar, kommer spat på Seven Seas Explorer att vara det mest lyxiga till sjöss.”

Redan i receptionsområdet, som ska utstråla en varm och välkomnande känsla, ska gästerna känna att de trätt in till en plats för avkoppling. Dekorativa armaturer och en abstrakt skulptur av Swarovski-kristaller kastar små glittrande ljus som bildar stämningsfulla reflektioner på marmorgolvet.

I behandlingsfoajén finner gästerna uppvärmda och bekväma vilstolar som främjar ergonomisk avkoppling och värmer hud och vävnad till djup avslappning. Härifrån går gästerna vidare till ett av åtta fullt utrustade behandlingsrum där de får en Red Flower-signaturbehandling framtagen särskilt för Seven Seas Explorer:

  • Red Flower Naturally Nourish: A Ritual of the Arctic Sea, en 100-minuters upplevelse inspirerad av det iskalla havet med ingredienser som är rika på antioxidanter och omega 3, 6 och 9. Muskelspänningar frigörs med en djup massage med arktiska bär och vintergröna oljor efter att gästen har fått koppla av i ett ekologisk mineralbad med exxtrakt av björk.
  • Red Flower North Atlantic Journey, en 80-minuters kroppsskrubbsritual med ekologiskt havssalt som skördats från Atlanten, berikat med havsalger och aloe vera, och doft av isländsk Moonflower. Kroppen sveps in i en fuktgivande wrap av italiensk blodapelsin innan en reparativ massage tar över med balanserande fransk lavendel.
  • Red Flower Japan: A Revitalizing Ritual of the North Pacific: en uppiggande 100-minuters ritual i sex delar inspirerad av Stilla havet och Japan. Här används terapeutiska egenskaper hos blommor och uppfriskande citrusoljor som kombineras med traditionella massage- och terapitekniker. Behandlingen inleds med en skrubb med ingefära, gräs och bambu följt av en näringsrik riswrap och akupressurmassage för ansiktet. Avslutningsvis ges ett bad med klorofylloljor och en shiatsu-inspirerad massage som skapar balans.
  • Red Flower Hammam: A Detoxifying Ritual from the Indian Ocean: en avgiftande 100-minuters ritual. Gästen skrubbas kraftigt med en blandning av kaffe, olivkärnor och färska citroner, och sveps sedan i en rik rhassoul-lera som djuprengör kroppen på föroreningar. Detta följs av att man får flyta i salter från Döda havet och rengöring med marockanskt mynta-te. Till sist får gästen en turkisk massage med essenser av kardemumma, jasmin, bergamott, bärnsten och kryddnejlika.

Efter denna lyxiga upplevelse får gästerna förflytta sig till en termisk svit där en mängd olika varma och kalla upplevelser väntar som infraröd bastu, aromatisk ångbastu och kylrum – allt för att stimulera cirkulationen och förbättra hälsan.

SpaExterior_SevenSeas_FI_05-22-15_low

I duschrummet kan gästerna sedan välja från en meny av förinställda program med olika fördelning av vattenflöde, kromoterapeutisk belysning och ljudeffekter som åska eller vattenfall. En annan del av Seven Seas Explorer spa är ett privat utomhusdäck med inbjudande solstolar som omger en infinity-pool i aktern på fartyget. Här kan gästerna ta del av en otrolig utsikt över havet mot horisonten medan de njuter av det terapeutiska vattnet i poolen.

I anslutning till spa finns även en fullservicesalong som piffar gästernas hår, händer och fötter inför de eleganta middagarna i en av fartygets gourmetrestauranger. Ett däck upp, på däck sex, hittar man också gym med fria vikter och tyngdlyftningsmaskiner såväl som konditionstränande utrustning. Här finns också utrymme att utföra yoga och pilates.

Seven Seas Explorer kommer att göra sin jungfruresa den 20 juli 2016 och tillbringa en första säsongen i Europa innan fartyget beger sig till Miami för en serie Karibienkryssningar.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier