Karibiskt badhotell i Danmark – barnfamiljernas favorit i sommar?

Om drygt en månad, på Sveriges nationaldag, nyöppnar Badhotellet i Fredrikshavn efter en omfattande ombyggnation (egentligen öppnar det redan den 1 juni men den officiella invigningen är den 6-7 juni). Det nya namnet är The Reef och står för ett äventyrligt badlandskap med karibiskt koncept på 1500 kvm.

Äventyrsbadet kommer att bjuda på spännande upplevelser med turkost vatten och grottor, kokosnötter och skatter. Enligt pressmeddelandet är det meningen att gästerna ska ”kunna ha kul och koppla av i en tropisk omgivning och förtrollas av öns mystik, äventyr, lek och gemenskap.”

The Reef Resort ägs av Stena Line. Företaget som hjälpt till att ta fram konceptet är Göteborgsbaserade Stylt Trampoli som även varit med i framtagandet av spahotellet Quality Resort Strömstad och Stenungsbaden Yacht Club.

– Vi har jobbat med att skapa en känsla, en stämning, säger Erik Nissen Johansen, ägare och kreativ chef på Stylt Trampoli. Vi har utgått från nordbornas etablerade bild av Karibien, men också kryddat med sagans och äventyrets magi. Ljud, ljus, växter och överraskningar har varit vårt fokus för att skapa en upplevelse som sträcker sig långt utöver en traditionell simhall.

Vilka målgrupper vänder man sig då till? Enligt Charlotte Ljunggren, linjechef för Stena Lines Danmarkslinjer, ska The Reef passa lika bra för barnfamiljen, det ensamresande paret som kickoffen.

Kul låter det onekligen men de verkar inte ha någon spa- eller behandlingsavdelning för vuxna som det till exempel finns på Hansedom i Tyskland, Flamingo i Finland eller familjespat African Spa & Relax i Kolmården.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier