Heta moves och alkoholfri bar på Allt för Hälsan 2018

The House Fitness, pressbild.

Allt för Hälsan är mötesplatsen för alla som vill få inspiration till en hälsosam livsstil. I år går mässan av stapeln mellan 9-11 november och platsen är som vanligt Stockholmsmässan i Älvsjö.

På plats visar kända profiler, experter och utställare upp det senaste inom friskvård. Känner man för att prova på olika former av träning, exempelvis löpning och yoga med inspirerande instruktörer, går det utmärkt att komma ombytt.

Vakna med Allt För Hälsan

Med inspiration hämtad från det internationella morgondansparty-konceptet Daybreaker kickstartar mässan i år med en riktig happening vi kallar ”Vakna med Allt För Hälsan”. Mässan smyger igång med ett skönt yogapass som leds av Ulrica Norberg, ackompanjerat av lugna toner från en DJ.

Efter cirka 45 minuters mjukgörande yoga pumpar dagen igång med ett sprudlande Shake & Drum-danspass tillsammans med glädjespridarna The House Fitness. Ingela Arrbrant, dansare och koreograf, är grundare av The House Fitness som är stationerade i Västervik men ofta gästspelar på andra platser runtom i landet.

– Vårt koncept bygger på att träning ska vara roligt och inte kännas som ett måste. Vi vill förmedla en eufori, vilket vi också lyckas med. Det blir ofta helt galet, i positiv bemärkelse alltså, på våra pass! förklarar Ingela Arrbrant.

Berätta om passet Shake & Drum som ni leder under Vakna med Allt För Hälsan!

– Det är ett nytt pass där alla deltagare har trumpinnar som de trummar med i luften till latinamerikanska rytmer. Vi har även utvecklat tio andra pass, exempelvis The 80:ies och Schlagerpuls.

Kan alla, oavsett danskunskaper, hänga med på era danspass?

– Absolut, våra pass passar för alla åldrar och människor. Vårt motto är: ”Kom som du är, känn dig som hemma och må bra”.

Tid och plats: 8.45-10.00 fredag 9 november, Entrétorget. Speciell biljett krävs.

Både Ulrika Norberg och The House Fitness kommer även att leda andra inspirerande pass under Allt För Hälsan.

Reload Bar

Reload Bar är en alkoholfri bar där du kan prova en Rhub & Honey gjord på kombucha, rabarbernektar, ingefära och honung medan du lyssnar till sköna beats av vår DJ på plats. När man går runt flera timmar på en mässa kan det vara skönt med en välförtjänt vilopaus och något gott att äta till drinken.

Reload Bar görs i samarbete med sommelieren och bartendern Richard Man som varit involverad i Fotografiskas barsatsning med fokus på alkoholfria drinkar och hållbar konsumtion. Richard själv kommer finnas på plats vissa tider under mässan för att själv blanda sina läskande drinkar.

Varför är det så trendigt med alkoholfritt Richard?

– Det hänger ihop med folks ökande intresse för mat och dryck, i kombination med en växande hälsotrend. Vi umgås också allt mer socialt utanför hemmet, och det håller ju inte att dricka alkohol varje gång. Därför ser dagens barliv annorlunda ut än förr, och de alkoholfria alternativen blir allt fler.

Hur kom du själv in på det ”alkoholfria spåret”?

– Anledningen var att jag upplevde att det fanns en brist på bra alkoholfria alternativ på barerna, och därför skrev jag även min nya bok ”Alkoholfritt till maten” där man får massor av tips. Men jag jobbar inte bara med alkoholfritt, utan med all sorters dryck.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier