Selma City Spa – med partyfeeling kring poolen

Ibland är det flamingos, ibland är det sådana här badringar från Moët & Chandon – alltid är det lite partyfeeling i poolen på Selma City Spa! Foto: Heidi Rovén.

I somras – när jag höll på med research till min stora spaguide – besökte jag bland annat Selma City Spa som ligger på Clarion Hotel Sign, mitt i centrala Stockholm. Det var en varm men ganska molntung dag när jag klev in i hotellets lobby och styrde stegen mot hissarna.

På åttonde våningen kommer man ut i ljusa lokaler som verkligen andas cityspa om något! Utanför de stora fönstren ser man vida omkring över Stockholm stad, och under sig har man tågspåren som leder in och ut från Centralstationen.

Alla spa kan inte ha vy över hav eller fjäll, stadsvy kan också vara coolt! Foto: Heidi Rovén.

Det första man möter är receptionen med sin leende personal – och en bar som även serverar enklare rätter. Jag gillar att det finns tillgång till föda och dryck – det är väl en partykiller när man måste avbryta härligt spamys för att hungern gör en helt dizzy?

Spa med partyfeeling

Party tänker ni nog nu…var det inte spa hon varpå? Jo, men i alla fall om sommaren är det ganska mycket partyfeeling över Selma city Spa! De hade då afterwork och happenings vissa dagar och jag tror möhippegängen i alla fall då är ganska frekventa också. 🙂

När jag anlände med kameran i högsta hugg var det bara att backa direkt från takområdet – det var byst med folk som låg och relaxade på bäddar och sittsäckar ute på terrassen, och inte minst flöt omkring i poolen… Av respekt vände jag istället in och gjorde en fotorunda där först, bastade lite och tog in atmosfären innan jag gick ut igen.

I relaxrummet bjuds det på frukt och vatten. Foto: Heidi Rovén.

Jag har förstås varit på Selma City Spa förut, men det var väääldigt länge sedan och absolut dags för ett återbesök. Jag mindes quick-fix-behandlingar och hängande bubble-chairs, champagnebar och en ganska ung, snabb känsla på hela stället. Den fanns kvar.

Så småningom vågade jag mig i alla fall ut i den där poolen och gjorde mitt bästa att njuta själv med ett fusk-glas Moët i handen (ja vad tråkig jag är nu som avslöjar mig och därmed tar död på min egen glamour-image haha…om den nu ens existerade 😉 men vad gör man inte för bilden? ;-)).

Tack för fotohjälp till den trevliga personalen!

Ta med vännerna på ”social spa”

Faktum är att detta inte direkt är ett ställe dit man går och spaar själv tycker jag, jag kände mig verkligen som en udda fågel! Möjligtvis poppar man in på lunchen för att färga fransarna, eller om man har tränat i deras gym och vill basta/duscha i spamiljön efteråt.

Vad finns då att tillgå på detta spa? I ärlighetens namn inte jättemycket; utöver lounge vid receptionen och en inre i lite dovare miljö med gungande relaxstolar (liknar de Yasuragi har, möjligt det är samma, de tillhör ju båda Choice-koncernen så det är inte omöjligt) finns bastu (med glasdörr mitt emot stora fönster så man ser ut) och en takterrass med pool. Det är deras ess i rockärmen, den där poolen.

Nu kanske du tänker, ”jaja om sommaren så kanske…” men tänk om. Poolen är öppen året om och är lika effektfull när snön lyser vit på taken. Då ångar det från det varma poolvattnet och du kan flyta runt i skön dimma…

Många låg bara och tog det lugnt – någon har även med sin laptop i knät!

Omklädningsrummen (jag kan bara prata för damernas dock) är ganska basic men de får plus för att de har duschcreme, schampo, balsam och body lotion. Minus för fåniga skyltar på blandade språk; en fråga på engelska och svaret på svenska (hallååå…??).

Dharmazone har fått stå för de specialproducerade kropps- och hårvårdsprodukterna. Foto: Heidi Rovén.

Sammanfattande tankar

Hela spat är långsmalt och känns som en lång korridor mellan receptionen och takterrassen. Hänger man inte på terrassen eller är i behandling finns det inte jättemånga platser att ”ta vägen” på; till relaxrummet kan man gå och in i bastun men annars – nix.

Finstämt arrangemang intill de stora fönstren. Foto: Heidi Rovén.

Kan i och för sig tänka mig att komma tillbaka i sällskap av en eller flera väninnor, och tillsammans prata och njuta av bad och något gott och/eller nyttigt i glaset en fin sommardag.

Personalen var väldigt trevlig och hjälpsam och fick mig att känna mig hemma och avslappnad men tyvärr provade jag ingen behandling så kvaliteten på behandlingar/tekniken kan jag inte uttala mig om.

Ett rum är vikt för bland annat manikyr och nagelvård. Foto: Heidi Rovén.

Priser och fakta

Ett dagsbesök här kostar enligt följande; måndag – torsdag: 350 kr, fredag – söndag 550 kr. Eller, så kan man faktiskt just denna kommande söndag (28/10 2018) passa på att vara med på ett häftigt event de kallar Night swim.

Då utlovas levande ljus, skön musik, te, frukt, lite godsaker och scones samt kvällsbad. Priset är 395 kronor. Och det är faktiskt här jag tycker Selma City Spas styrka ligger; just i att nyttja sina lokaler till roliga events som detta.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier