Färna Herrgård nominerad till Årets Viltkrog 2021

Färna Herrgård & Spa är en av de nominerade restaurangerna till Årets Viltkrog 2021. Svenska Viltmatakademin arrangerar tävlingen med stöd av Svenska Jägareförbundet.

Färna och viltmaten

För andra gången är Färna Herrgård & Spa nominerade till Årets Viltkrog. 2018 hamnade den anrika herrgården på delad andraplats och fick Hedersomnämnande. Året därefter var det dags för en av Färnas kockar att hedras med en andraplats i Årets Viltkock.

Köket på Färna Herrgård & Spa lagar mat med respekt för den naturliga råvaran och till sin hjälp har man traktens nära bönder, Bergslagens skogar och den egna köksträdgården. Fokus ligger på viltkött som kronhjort, vildsvin och älg samt våra svenska skogsfåglar – och köket tar hand om alla styckningsdetaljer.

– Vi lägger mycket arbete på våra recept och på att erbjuda viltkött eftersom det både är hållbart och gott, så det känns jättekul att bli uppmärksammade, säger Färnas kökschef och sommelier Inga-Lena Eriksson.

Maten är en stor del av Färna och även av upplevelsen för gästerna; många reser långväga för att njuta herrgårdens mat och inramningen med den vilda naturen gör upplevelsen än mer genuin. Varje år utgår den årliga Bergslagsjakten från Färna herrgård. Under året arrangerar Färna herrgård även flera jaktmiddagar och styckningskurser.

Mer om Färna Herrgård

Färna Herrgård & Spa erbjuder upplevelser och övernattningar både för mötes- och privatgästen med fokus på mat, spa- och naturupplevelser.

Herrgården är omgiven av bergslagsnatur med Färna Ekopark och sjöarna Norrsjön & Lillsvan runt hörnet. Här finns ett lusthus för vigslar & ett mausoleum med utsikt över vattnet, unikt i sitt slag. I Stora stallet finns Färna Herrgårdsbod, 300 kvm shopping i rustik miljö.

Ägare av herrgården är Gerald och Wenche Engström med Wenche som Vd.

Färna Herrgård & Spa är utvald av Svenska Möten och medlem i Svenska Spahotell. Hotellet är Svanenmärkt och restaurangen är 25% KRAV-märkt.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier