Diamantpulver i produkter och behandlingar

De bästa brev och mail jag vet är de som innehåller en inbjudan till att testa ett spa eller en behandling :-)! Det senaste i denna kategori som damp ner i brevlådan är en inbjudan till en lyxig ritual signerad Carita.

Behandlingen är ny, och exklusiv (förstås, som alla Caritas produkter och behandlingar) då den bygger på gemmologi, läran om ädelstenar.

Jag har faktiskt skrivit en hel artikel om sådana behandlingar förut då jag tyckte mig se en kommande trend, och även själv tyckte det var spännande och intressant. Användningen av stenar i olika terapiformer går långt tillbaka och tron att kristaller påverkar oss är utbredd. Min artikel om detta och exempel på sådana behandlingar publicerades i en av Amelias specialnummer 2009.

Den behandling som jag ska få pröva i slutet av denna månad heter Carita Diamond Treatment och är en ansiktsbehandling med anti-age-effekt. Koncentratet som används i behandlingen är Midnight Regenerating Concentrate vilket utöver diamantstoft innehåller safir och blå lotus.

Den utlovade effekten är ny lyster åt huden och att hudstrukturen ska bli återuppbyggd och att ålderstecken ska slätas ut. Alltihop ska ta 1,5 timme och behandlingen innehåller också lätt massage av händer och fötter samt rygg, nacke och hårbotten. Det låter heeeelt underbart! Efteråt ska jag även få med mig det exklusiva koncentratet att ta med hem för att testa.

Det lustiga är att just när jag fick denna inbjudan hade jag precis bytt till ett diamantschampo med matchande balsam! Schampot och balsamet är från Nivea och kostar runt 35-40 kr. I och för sig kan jag tycka att sådana här produkter blir lite fåniga, för – som min allmänbildade sambo förklarade för mig – diamantstoft är egentligen bara sand och en ”avfallsprodukt” från slipningen. Detta fina pulver är varken dyrt eller skimrande, det som gör att en diamant gnistrar är slipningen. (Och han borde veta; han är både bra på och road av diamanter, inte minst av att köpa dem i olika storlekar och former åt mig (Lucky me! Den största jag fått sitter på mitt vänstra ringfinger och är, precis som han, helt underbar :-)!)

Nu är dock det här schampot riktigt bra. Mitt hår som var torrt och rätt livlöst innan har verkligen levt upp av användningen. ”Gives your hair dazzling diamond shine” står det på flaskan och det stämmer! Efter en och två tvättar märktes effekt, sen har det bara blivit bättre och bättre. Dels har jag fått tillbaka glansen, men håret har också blivit mjukare och mer följsamt. Det är mycket lättare att hantera och forma snyggt, även när jag bara låter det självtorka får det ett fint fall. Så, även om det nu inte skulle vara innehållet av diamantpulver som ger effekten så är jag positiv till produkten.

Jag har läst ingrediensförteckningen noga och det var som jag trodde. Schampot innehåller mica (pärlemorpigment eller glimmer) vilket mer troligen är det som skimrar när man häller upp en klick schampo i handen. Men, faktum är att diamantpulvret ligger redan på femte plats på ingredienslistan. Hur högt upp i uppräkningen en ingrediens kommer indikerar ju hur mycket av den som ingår. Så plus också för att det inte bara är typ två sandkorn av stoffet om man nu vill känna att man verkligen tvättar in lite diamantpuder i håret!

Jag återkommer förstås med en rapport så småningom om hur Caritas diamantbehandling var. Så mycket kan jag säga i alla fall att jag längtar redan!

ps. (2011-06-30) Nu har jag testat Niveas Diamond Gloss-schampo ett par dagar till. Min hårbotten kliar!!! Och faktum är att jag hittat en annan bloggare som haft samma resultat: SaintBella Beauty. Usch det känns inte alls bra längre så jag måste byta schampo innan jag ens kommit till halva flaskan. Jag kan inte rekommendera produkten längre. Kanske är min hårbotten extra känslig, men jag kommer vara väldigt noga med vad jag tvättar håret med fortsättningsvis. Nu bytte jag till ekologiska Dharmazone.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier