Billingehus öppnar 2000 kvm spa i maj 2024

Från grundarna av Varbergs Stadshotell & Asia Spa och Arken Hotel & Art Garden Spa kommer nu nästa stora satsning på spakartan. I maj öppnar Billingehus ett 2000 kvm spa med varma bad, bastur, rum för träning, yoga och avkoppling. De nya rummen för spa och hälsa går under namnet Earth Spa.

En klassisk resort för nya retreats med avstamp i Billingehus historia från starten 1970, går nu i mål med första etappen. Billingehus kommer genom sitt nya spa att vara en plats för kropp och sinne, avslappning och rörelse. Här får gästerna en unik upplevelse i kombination med berget Billingens vackra natur och aktiviteter såsom cykling, vandring och längdskidåkning.

Där vardagen alltid är avlägsen

Sedan starten för snart 30 år sedan har Lotus Hotel Group fortsatt att utveckla destinationer för möten, spaupplevelser, god mat och dryck. Ständigt med siktet framåt och med hjärta för vad gästen vill ha eller kanske inte vet att hon behöver.

– Billingehus öppnade återigen dörrarna i juni 2023 och har mottagits med varm famn av både Skövdebor, Skaraborgare och andra gäster som har besökt oss från hela landet, berättar Lars-Olof Oskarsson, ägare och VD för Billingehus och Lotus Hotel Group. Vi är evigt glada för alla äventyrare, mötesgäster, cyklister, längdskidåkare, familjer, vandrare och livsnjutare som har förgyllt tillvaron på hotellet här sedan nyöppningen. Nu står snart vårt efterlängtade spa redo som blir en given och naturlig del i att stärka Billingehus som en självklar plats för kropp och sinne – själ och hjärta.

** Tidigare intervju med Anna Riis & Lars-Olof Oskarsson **

Anna Riis, spakonceptansvarig och ägare, var med från starten av Asia Spa 2001. Där finns varma bad, japansk tvagning och ayurvedisk massage. Vad kan vi vänta oss på Billingehus?

– När vi nu öppnar våra nya rum för spa & hälsa faller några sista pusselbitar på plats, berättar Anna. Billingehus med sitt unika läge på Västgötaslätten och platåberget Billingen, blir en miljö bortom den traditionella spaupplevelsen. Här skapas en plats och helhet för den så viktiga vilan, likväl som aktiv rörelse, ute och inne. Utanför väntar naturen och berget och allt vad det innebär för att grunda oss. Utbudet av varma bad, bastur och behandlingar, tillsammans med naturen utanför, bildar en unik helhet med upplevelser för hela kroppen och ett sinne i balans.

Den nya delen kommer att gå under namnet Earth Spa – kroppen och världen i en helhet. Den grundande upplevelsen består av rörelse, nature, meditation, massage och andning.

Billingehus Spa & Hälsa omfattar 2000 kvm

  • Tre varma källor
  • Bastuoas med torrbastur, ångbastu och upplevelseduschar
  • Avslappningsrum och ljusterapi
  • Telounge
  • Behandlingsdel med stor variation av behandlingar
  • IR-bastu
  • Yogasal
  • Gym om 160 kvm

Ett händelserikt år väntar
Spachef Eva Ulfvengren leder arbetet framåt med det nya utbudet:

– Redan i höst startade våra första spännande och välgörande aktiviteter, berättar Eva. Nu i vår väntar bland annat yogaklasser, yogaretreat med soundhealing, yoga & vandringshelger och mer.

Under 2025 väntar etapp 2 med ytterligare spadelar. Då tillkommer tre pooler, takrestaurang samt en kongress- och eventlokal för ca 700 personer.

Tips! Billingehus har släppt vinterns skidpaket som inkluderar nyheten Snögaranti. Snögarantin gäller från 27 december till och med 31 mars 2024. Berget Billingen har samma klimat som södra Dalarna. Detta innebär att det ofta är snö på berget trots mildare klimat i Skövde stad. 

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier