En livboj för torra, spruckna läppar

Spruckna läppar är ett minne blott med rätt produkter.
Läpparna man vill ha: återfuktade, mjuka och fylliga redo för lite glans eller läppstift.

Någon gång varje vinter hamnar huden på mina läppar helt i obalans. Jag får torra och spruckna läppar så till den grad att de känns bortom all räddning. Den som varit med om samma sak vet känslan, paniken, hur man ständigt fibblar med tänderna och försöker skava av de där flagorna, hur det konstant svider…det är hemskt!

Denna gång gick det så långt att mina läppar sprack upp och till och med började blöda. Suck. Jag kände mig tråkigt grå på gårdagens jobbmingel och middag utan en gnutta läppglans. Färg hade jag allt, illröd.

Inte ens Hollywood kan tydligen rädda spruckna läppar

Som ett led i att få bukt med problemet började jag för någon vecka sedan använda ett läppbalsam från ett märke jag länge tänkt skriva om; goop – Gwyneth Paltrows hälsomärke (The goop lab var/är även en ganska kritiserad serie på Netflix).

Sidenlent och mjukt flödade det ut på mina läppar och kändes väldigt skönt. Jag tänkte att ”det här läppbalsamet om något är säkert proppat med det bästa som finns att uppbåda på denna jord för just torra läppar”.

Jag använde den rikligt – utan att det blev ett dugg bättre. Tvärtom, det blev sämre…! Ibland blir man inte klok på vad som funkar i hälsoväg tycker jag. I alla fall min kropp är många gånger ett rent mysterium. Men när jag kom hem igår kväll efter minglet (där jag skamset stått och pratat med mina flagiga läppar) så insåg jag att jag måste byta metod.

Full läkning på en natt

Plötsligt slog det mig vad jag behövde. Jag började frenetiskt riva i den överfulla badrumslådan, var, var, var är den??? Och så en lättnadens suck när jag hittade den: SOS Lip Rescue från pH Formula. Jag tog en riklig mängd och mättade läpparna precis före sänggåendet, bad en bön och hoppades på det bästa. Och vad tror ni hände?

Nästa morgon, det vill säga idag, vaknar jag upp med nästan FULLT LÄKTA LÄPPAR. Hur glad blir man inte av produkter som faktiskt håller vad de lovar och fungerar?!? Halleluja!

Jag är inte av uppfattningen att skönhet och hudvård är ”mitt allt”, även om jag älskar det. 😉 Däremot tycker jag att det fyller en klar funktion där bra produkter kan hjälpa oss ur onda spiraler, så att vi kan koncentrera oss på det som är verkligt viktigt i livet. Och det kan man inte när det värker, spänner, skaver eller kliar, sådant som kan hända med huden när den är ur balans.

Mysteriet

Hur var det nu med goop-balsamet då? Faktum är att den inte fungerade alls för mig (vilket var synd men trots all kritik är jag fortfarande nyfiken på Gwyneths hälsoindustri.)

INCI-listan för Clean Nourishing Lip Balm från goop beauty är lång men jag hittar inget petrokemiskt, som man brukar beskylla för uttorkning. Däremot bivax, sheasmör samt kokos-, jojoba-, ricin- och solrosolja.

Varför den inte gör någon nytta på mina läppar har jag ingen aning om.

Lösningen

När det gäller SOS Lip Rescue är innehållslistan betydligt kortare. Jag tycker det känns betryggande, bara det som verkligen behövs och gör nytta finns där, vilket är Sheasmör, Bisabolol, Salicilsyra, Retinyl Palmitat, Vitamin E och Mentol.

Den nuvarande förpackningen har ändrats från burk (intressant eftersom det var ett av mina önskemål i förra recensionen) till en tub men med samma läkande innehåll. Så lider du av spruckna läppar såhär års och har svårt att hitta en räddning ta då tag i denna livboj; SOS Lip Rescue!  

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier