Babor Derma Visualizer

Såhär ser det ut, munstycket till Babor Derma Visualizer kopplas enkelt in i en laptop.

Babor har lanserat ett nytt stödverktyg för alla hudterapeuter och hudvårdssalonger. Den nya apparaten heter Babor Derma Visualizer. Kortfattat kan man säga att det består av en handhållen avläsare som kopplas till en dator.

Efter att man laddat in kundens ålder i programmet läser terapeuten av hudytan med munstycket. Informationen förs sedan över till datorn där ett speciellt datorprogram analyserar resultatet. Efter flera läsningar på olika plan; släthet/jämnhet, pigmentering, fukt-/fettbalans och så vidare, sammanställs resultatet.

Analysen talar sedan om vad kunden behöver. Kanske har huden ett överskott av döda hudceller (kunden behöver peela), kanske har huden mer rynkor än normalt för sin ålder (kunden behöver jobba antiage) eller kanske är huden i obalans när det gäller sebumproduktionen (huden är för fet eller för torr).

Med resultatet på skärmen kan terapeuten hänvisa till analysen som ger ”svart på vitt” vad kunden behöver, och slipper ge en bedömning som kan anses vara subjektiv. Baserat på resultatet får kunden sedan en anpassad produktrekommendation.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier