Ästad Vingårds nya Gårdsrum, granne med Sinnenas spa

Lagom till en ny växtsäsong öppnar Ästad Vingård upp sina nya Gårdsrum. Här kan du bo granne med både den ekologiska vinodlingen och Sinnenas Spa. Varje rum har egen bastu och på smart-tv:n guidar vinmakaren dig bland egna viner och lokala godsaker i minibaren.

Trots en tuff höst med många avbokningar ser Ästad Vingård ljust på framtiden. Skörden 2020 gav stora mängder druvor med fin kvalitet för mousserande vin. Nu startar man 2021 med att lansera sina nya Gårdsrum.

– Gårdsrummen är helt nyrenoverade och ligger cirka 50 meter från Sinnenas Spa och de övriga hotellrummen. Ett lite mer avskilt boende för de gäster som söker lugn och ro. Rummen är på antingen 25 eller 38 m², med stora ljusinsläpp och en egen bastu i varje rum, berättar Edvin Elghag, tf hotellchef.

Träffa vinmakaren i tv:n

I Gårdsrummen finns även inbyggt trådlöst ljudsystem och en smart-tv där gästen får träffa vinmakaren.

– Vår vinmakare Claes Bartoldsson hade gärna träffat alla våra gäster för att prata vin, men han har också två vinfält och en familj att ta hand om. Genom att ha honom i smart-tv:n kan gästen prova gårdens vin och lokala godsaker från minibaren, och samtidigt få hela storyn om årgången tillsammans med vinmakaren själv. När som helst på dygnet.

FAKTA ÄSTAD VINGÅRD

Vinstockar: 28.000 av druvan Solaris, fördelade 50/50 mellan kust- och inlandsodling. Planterade 2011 och 2018-2020. Ekologiskt.

Skörd: 14 ton (2020)

Egna produkter: Mousserande viner (méthode traditionelle), stilla viner samt vinäger.

Övernattning: 48 hotellrum och 7 stugor.

Restauranger: Restaurang ÄNG, Restaurang Logen.

Aktiviteter i urval: Vingårdsvandringar, vinprovningar, Sinnenas Spa (byggt 2020) konferens och vandringar i omgivande naturreservat.

Ästad Vingård är en av Sveriges största vingårdar, beläget mitt i det vackra naturreservaten Åkulla Bokskogar, i Tvååker i Halland. Här drivs ekologisk vinodling. Gården är Svanenmärkt och Sinnenas Spa ligger mestadels utomhus i naturen. Här finns en undervattensbastu och dofter och ljud är hämtade från den omkringliggande naturen.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier