Ny golfkollektion för medvetna spelare

Den nya golfkollektionen från Cross Sportswear för medvetna spelare.

Cross Sportswear lanserar nu 2021 års vår/sommar kollektion där sport möter elegans, på ett stilfullt sätt kombineras funktion, kvalitet och design. Kollektionen utvecklar vidare ”Where Life and Sports Cross” och konceptet ”For the Conscious Golfer” sätter tonaliteten för årets kollektion.

SS21 års kollektion har en optimal blandning av sport och design. Färgpaletten är sober och harmonisk med ett inslag av starka färger samt stilrena mönster. Kollektionen är framtagen för att du ska känna dig sportigt elegant oavsett situation.

Bambukol och återvunnen polyester

Cross Sportswear är stolta över att lansera den mest miljömedvetna kollektion hittills med fokus på materialval. Materialen som företaget använder är återvunnen och återvinningsbar polyester samt naturmaterialet bambukolBambukol är ett material som man får från friväxande bambuträd. Materialet är ett suveränt funktionsmaterial med många fördelar. Bambukol är en överlägsen absorbent, har renande egenskaper med en naturlig anti-odör samt ett naturligt UV-skydd. Cross Sportswear använder materialet bambukol i största möjliga utsträckning, i årets kollektion innehåller samtliga pikéer bambukol. Regn- och vindkläderna är noggrant utvalda och sammansatta med olika typer av yttre tyger, utformade för att ge fri rörlighet oavsett väder och temperatur.

För medvetna spelare

2021 års golfkollektion bygger på konceptet ”For the Conscious People”. Målgruppen är medvetna kunder som bryr sig om kvalitet, design och miljöpåverkan. Design, färgval samt mönster återspeglar den sofistikerade och aktiva värld som Cross Sportswear står för. Du ska känna dig bekväm oavsett situation.

– Det känns roligt att lansera en kollektion med hållbarhet i fokus. Kollektionen behåller elegans, funktionalitet och bygger vidare på ”Where Life and Sports Cross”, säger Niclas Valfridsson, VD, Cross Sportswear.

SS21 kollektion finns tillgänglig fr.o.m. mars 2021.

Cross Sportswear är ett svenskt företag som grundades 1986 med huvudkontor i Stockholm. Cross Sportswear designar och utvecklar tekniska sportkläder främst inom skidsport och golf och säljs idag på 18 marknader. FTXTM är ett ultralätt membran som kombineras med olika yttertyg för att skapa ett optimalt skydd mot vatten och vind och samtidigt frigöra fukt i syfte att hålla kroppen sval och torr under aktivering. 

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Spabanken på sociala medier