Hur du använder de hemliga nycklarna till ditt drömliv

Vi väntar ofta på att saker ska ändras. På att människor ska ändras. ”Om bara…” så skulle jag. Känna annorlunda. Agera annorlunda. Allt vara annorlunda. Du skulle leva ditt drömliv. Men det enda vi egentligen kan ändra, om vi så önskar, är oss själva. Eller egentligen, vår inställning till vår omgivning.

Det kan tyckas futtigt om vi är på gränsen till förtivlvan. I djup ångest eller sorg kan det vara svårt att se denna lösning som en utväg. Ska vi inte fastna i cirkelrörelser och mönster är jag dock övertygad om att det är rätt väg att gå.

Det är som jag varit inne på här tidigare, att ibland måste vi sluta tänka. Kanske bara vända oss till den egna kroppen. Lugna den, få det som stagnerat att lossna, byta fokus. FÅ fokus. Ett sätt kan vara att säga till dig själv att lägga den där malande tanken på hyllan ett ögonblick för att få lite frid i sinnet. Lägg dig ner, andas lugnt och (om du vet hur) gör en enkel meditation/mindfulnessövning. Om du inte vet hur är ett tips att exempelvis gå till en app som lär ut mindfulness. Mindfulnessappen är busenkel och har startsessioner om endast 5 minuter.

Nuet är allt som finns

Andetaget, att bara känna efter hur det känns. Var det känns. Hur luften fyller dig och hur du släpper det igen. Ett andetag, ett ögonblick. Nuet. För när allt kommer omkring är det faktiskt det enda som spelar roll; nuet.

Det som varit kan vi inte göra något åt, det som kommer vet vi inget om än. Men nuet. Här och nu. Det är här allt sker. Det är här vi beslutar oss för vilken riktning nästa ögonblick ska ta, det är nu som vi – om vi kan hålla fokus – kan låta vårt sinne släppa tidigare mönster om vi önskar en förändring…en del menar till och med att nuet är allt som finns. Att all tid är NU. Istället för att se tiden som en linje, tänk på tiden som en stapel. Då ser du att allt bara är lager av ett och samma nu!

Stunder av lätthet

Om du önskar att ditt liv ska se annorlunda ut, måste du först veta hur du VILL att det ska se ut, kännas, vara. Vilka ingredienser ska finnas i ditt drömliv? Vilka människor? Det behöver inte ens vara någon du känner idag. Du kan önska dem! Ge dem kvaliteter, fokusera lättsamt men ingående på den känsla som ska finnas mellan er. Känn hur det sker. Sedan placerar du dina önskningar i den där stapeln. Lägg på sinnliga upplevelser, ju verkligare det känns desto bättre, och voilà! Du har redan gjort halva jobbet till att manifestera ditt nya drömliv!

Det är viktigt att slappna av och skapa stunder av ljus lätthet och stillsamt fokus i livet. Hitta vägar som känns rätt för dig eller be om hjälp. Försök att avsätta en daglig stund så ofta du kan. En stund som bara är Din!

Hinner jag inte skriva mer i helgen hörs vi nästa vecka igen. Kram så länge & stay safe!

För mer inspiration, följ Spabankens konto på Instagram, Facebook eller YouTube.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier