Starta fräscht med färskpressad juice

IMG_20150116_125635

För många år sedan blev jag inbjuden på ett pressevent med ”the juicemaster” Jason Vale. Det var roligt och inspirerande och ledde bland annat till att jag skrev ett juicereportage för svenska Cosmopolitan (som då fortfarande fanns).

IMG_20150116_070954

I samband med detta började jag göra egna juicer. Jag köpte en frukt-/grönsakspress och började pressa och mixa. Tyvärr är de där maskinerna jobbiga att göra rent, det vet alla som har en, och ganska snart tog jag fram den allt mer sällan.

Jag vet inte vad som fick mig att ta fram den igen, kanske nya årets hälsotänk, men nu är jag i alla fall igång igen! Jag har juicat och mixat som aldrig förr på sistone och testat lite av varje.

Håller man sig till bär och frukt kan det nästan inte bli fel, det mesta blir väldigt gott. Banan, apelsin, en handfull bär (frysta eller färska beroende på tillgång och säsong), en skvätt juice och / eller någon form av mjölk (vanlig, soja-, ris-, havre-, mandel-…) ger rätt konsistens.

IMG_20150116_130713_1

Jag gillar att ha i lite turkisk yoghurt men då blir smoothien väldigt tjock (ja för den krämiga konsistensen man får med mjölkprodukter ger en smoothie till skillnad mot de mer transparenta och lösa juicerna).

Min favorit hittills är den jag gjorde en lunch med färsk rödbeta, morötter, lite citron, gurka och äpple. Den blev helt suverän!

Eller att starta dagen på en färskpressad morots- och apelsindrink…mmm. Man känner sig otroligt fräsch när man får i sig så mycket nyttigheter direkt på morgonen!

Idag blev det en härlig mix av ananas, banan, jordgubbar och lite apelsinjuice 🙂 .

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier