Snögrotta nyhet på Norwegian Escape

Mandara Spa på Norwegian Escape. Bild: NCL.

Norwegian Cruise Lines lanserar sitt nya fartyg Norwegian Escape i oktober 2015. Nu har rederiet släppt information om spa- och wellnessutbudet ombord!

Den främsta nyheten är att Norwegian Escape kommer att ha det största så kallade thermal suite-området till havs, utrustad med rederiets första snögrotta, eller snörum. Detta är en del av Mandara Spa dit man får köpa dagpass för att ha tillträde.

Mandara Spa kommer att breda ut sig över två däck med utsikt över havet där gästen ska kunna koppla av och varva ner. 17 uppvärmda bäddar står uppställda framför de stora fönstren i spat för den som inte hellre låter muskelspänningar lösas upp i den varma hydroterapi-poolen. Bubbelpooler finns också liksom ångbastu, torrbastu, sanarium och ett saltrum (vilket kom som en nyhet på Norwegian Breakaway för ungefär ett år sedan).

Snow Room på Norwegian Escape, bild: NCL.

Väl uppvärmd av pooler och bastur kan man sedan träda in i det uppfräschande snörummet som bjuder på arktisk känsla. Kanske inte så exotiskt för oss från norr, men i Karibien lär det bli en underhållande nyhet!

Det is- och snöklädda rummet kommer att hålla mellan 0 och – 6 grader ungefär och skicka ut ett moln av pudersnö ett par gånger om dagen. Hälsomässigt är tanken att skiftandet i temperatur ska öka blodcirkulationen och stärka immunförsvaret.

Mandara Spa på Norwegian Escape kommer också att ha 24 modernt inredda behandlingsrum där man kan välja på mer än 50 behandlingar. Exempel är Elemis Aroma Spa Seaweed Massage, Elemis Pro-Collagen Quartz Lift Facial och den väldoftande Elemis-kroppsskrubben Exotic Lime & Ginger Salt Glow.

Ombord finns också skönhetssalong med möjligheten att mejsla fram ens vackrare jag, vare sig det gäller hår, naglar eller tänder. Här kan man boka en vaxning, tandblekning, akupunktur mot sömnlöshet eller till och med trolla bort de där fina linjerna som börjar synas alltmer. Norwegian Escape kommer att ha en medi-spa doktor ombord, specialiserad på Botox Restylane och Perlane, men också Thermage CPT som är en föryngrande terapi som använder radiofrekvens för att tajta till hudens konturer. Behandlingar som även barn kommer att kunna ta ska också finnas liksom en Barber Shop för män som vill uppleva en professionell rakning.

För dem som vill hålla sig i form medan man är ombord, eller testa något nytt för att få inspiration att komma igång med träningen, finns ett fullt utrustat gym. Här finns senaste Technogym-maskinerna och vikterna och det går att synka konditionsträningsmaskinerna med Apple-utrustning så att man kan lyssna på sin favoritmusik medan man tränar. På schemat med träningsklasser står bland annat pilates, body sculpting boot camp, yoga, Zumba och TRX. Den som gillar boxning kan pröva Norwegian Fight Klub, ett högintensivt cardio-pass. Personlig träning går att boka också samt näringsmässiga råd och kroppsscanningstester.

Spice H2O, vuxenhäng med pooler, solstolar, badgrotta och storbildskärm på Norwegian Escape. Bild: NCL.

Andra utrymmen dit gästerna ombord kommer att kunna gå för att koppla av och njuta är Vibe Beach Club och Spice H2O. Hit har bara vuxna tillträde men det kostar inget extra att slappa på solstolarna framför den stora tv-skärmen, bubbla i poolerna eller söka skugga och svalka bakom vattenfallen i den nya poolgrottan.

Norwegian Escape som för närvarande byggs vid Meyer Werft i Tyskland, kommer att göra sjudagarskryssningar året runt från Miami till östra Karibien från och med 14 november 2015. Med en kapacitet på 4200 passagerare blir Norwegian Escape det största fartyget någonsin som har Miami som hemmahamn året runt. Förutom alla ”destinationer” ombord når man följande öar på en kryssning; St. Thomas, Tortola och Bahamas.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier