Man får lida pin för att…

…bli fin. Kanske, kanske inte. Men äter man BARA grönsaker verkar det som att man får väldigt ont i huvudet i alla fall. Jag har satt mig på grönsaksdiet för att motverka vissa magomfångseffekter förra veckans festmåltider gav. Nu är det nyttig soppa som gäller dygnet runt. Inte vidare kul men vad gör man om man inte vill se vågen skjuta i höjden. Dessutom väntar nya festmåltider; den första är redan på torsdag med ingen mindre än Richard Juhlin, världens främste champagnekännare! Ja visst lät det snyggt det där, som om han och jag på tu man hand skulle sitta och snacka bubblor (han de drickbara då och jag dem i den där saltvattenpoolen eller nåt…). Men nej. Gissar att vi nog är ett ganska stort sällskap som ska dinera fyrrätters på Operakällaren. Hoppas hans trevliga fru Sara är med också – som jag faktiskt pratat löst med om att åka på spa i Champagne! 🙂 Appropå spakopplingen så var det ganska roligt när jag en gång under en middag frågade Richard om, och i så fall hur, han kunde lägga alla champagner han druckit på minnet. Han tittade på mig och kontrade; ”Det är väl som när du samlar på massageupplevelser. Om du tänker efter – kan du inte komma ihåg och särskilja dem då?” Och även om det för mig rör sig om hundratalet och inte 5000 (jo tror han är uppe i något sådant antal testade champagner) så visst kommer jag ihåg dem när jag tänker efter. Såväl rum som terapeut och känsla.

ps. Champagnen vi ska njuta av på torsdag, för självklart är det en sådan nyhet som är anledningen, heter Prestige Cuvée René Lalou 1998 och är från G.H. MUMM.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Spabanken på sociala medier