Årets spabesök i Bjäretrakten

Det här skulle vara semestertider egentligen, och vid den här tiden är jag ofta liksom i år nere i Bjäretrakterna på gräsen mellan Skåne och Halland. Underbar region som bjuder på så många fina utflyktsmål och inte minst närbelägna spahotell. Och att bo i ett fint sommarhus med närhet till havet gör förstås inte saken sämre!
Jag skriver ”…. semestertider egentligen”. I början av sommaren blev jag plötsligt helt överhopad av jobb så semestern har tyvärr blivit till arbetsveckor, men jag försöker låtsas så bra jag kan; att de lediga timmarna är längre än de vid datorn och när jag är fri så njuter jag dubbelt.

I förra veckan kunde jag kombinera nytta med nöje. Jag var inbjuden på jobblunch på läckra Hotel Skansen i Båstad. Jag valde deras sommarbuffet som var väldigt generös och läcker med massor av sallader och grönsaker, en fabulöst god blomkålssoppa, oxbringa och panerad hälleflundra samt lite sött till kaffet/teet. Plus också för att det fanns något lite extra på den alkoholfria kanten att välja på: deras alldeles egna äppelmust som var fräsch och väldigt god.

Jag passade även på att titta på deras ombyggda spareception, jättefin, och fick också veta att fler uppfräschningar är på gång i spat. Tyvärr hann jag inte testa någon behandling men jag är grymt sugen på att åka tillbaka för att ta en dopp och en bastu i deras kallbadhus som ligger så vackert en bra bit ut i havet.

Imorgon lämnar vi sommarhuset och checkar in på fina Torekov Hotell! Det är lika fint som Skansen men har en helt annan (tycker jag i alla fall) atmosfär. Mer intimt och personligt. Anledningen till att vi ska dit är för att spana in nyheterna; de har gjort om vissa av rummen plus Bistron. Vi har väldigt bra erfarenhet av Torekov Hotel och inte minst maten. Det är nästan så att jag blir lite nervös själv att jag ska bli besviken :-)! Det är supermysigt att sitta på deras skyddade terrass och njuta, men jag kommer också att testa ett pooldopp om vädret är bra och ta en behandling.

Som alltid när jag är på den här sidan av Sverige passar jag på att åka runt. Det kommer bli många besök de närmaste dagarna. Förhoppningsvis kommer ni att tycka att de täta rapporterna kompenserar den senaste tidens frånvaro av nya inlägg!

ps. Både Skansen och Torekov har bra sommarerbjudanden just nu: 1295 kr för del i dubbelrum inklusive tillgång till alla spafaciliteter, frukost och trerätters middag!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier