Antioxidanter mot förkylning, vampyrer och ojämn hudton!

_MG_2122_1

Vänner, grannar, arbetskamrater…ja de faller som furor runt omkring oss, drabbade av elakartade förkylningsvarianter som bjuder på både feber och sängliggande. Kanske klarar vi oss för att ett storköp av vitlök gjort att jag haft upp till trippla doser av vitlök nära på dagligen i nästan alla middagar, haha…fy vad vi måste lukta, men så har heller varken någon förkylning eller vampyr tagit sig över vår tröskel! 🙂

En annan beprövad – om än omtvistad metod – är att boosta sig med c-vitamin såhär på hösten. Vitamin C är en kraftfull antioxidant som gör mycket gott i kroppen oavsett om man håller sig fri från snuva eller inte.

En riktig hardcore-variant som dessutom är cirkulationsfrämjande och – skulle jag i alla fall gissa – utrensande, är denna c-vitaminrika morgondrink. Receptet kommer från Charlene Florian, dotter till Kerstin Florian. Jag gjorde den just och sinnena är nu på helskärpa!

109-4-33052

C-vitaminrik morgondryck
Mixa alla ingredienser med stavmixer eller i en blender. Ger två glas.

Saften från en citron
1 dl färskpressad apelsinjuice
1/4 st riven röd chilipeppar (eller 1 tsk chiliflakes)
1 knippe persilja
1 msk krossade linfrön
2,5 dl vatten

Finare hy med c-vitamin
För den som vill köra vidare på C-vitamintemat också för huden är Correcting Serum C + Infusion från Kerstin Florian ytterligare ett tips.

Jag har inte testat den själv men den lär passa alla hudtyper, förbättra och jämna ut hudtonen, gynna kollagenproduktionen och öka hudens elasticitet.

Används dagligen under fuktkräm och kostar 829 kr/30 ml.

One thought on “Antioxidanter mot förkylning, vampyrer och ojämn hudton!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier