Hösten = tid för flytande vitaminer

Lägg en bit färsk ingefära i frysen så är det enkelt att riva den sedan!

Jag gillar smoothies men jag gillar färskpressade juicer ännu mer. Det är så vansinnigt fräscht och rent, komprimerad drickbar glädje i form av vitaminer, färg och smaker! Säkert är det bra mot förkylningsbaciller också, i alla fall inbillar jag mig att jag boostar immunförsvaret lite extra med ”shotar” av det här slaget.

Eftersom butikerna nu börjar med sina specialpriser på rotfrukter bunkrade vi lite av varje häromdagen, bland annat rödbetor (love ’em!) och morötter.

Jag har flera receptböcker på nyttiga och hälsosamma juicer men gillar att experimentera själv också. Tänka fram smaker och vad som kan passa ihop. 🙂

Rubinröd rödbetsjuice boostad med vitaminer

Idag på förmiddagen till exempel fick jag ett ryck och plockade fram min nya frukt- och grönsakspress (den gamla gick sönder, jag körde väl slut på den med alla mina juicer, haha!).

Resultatet blev fenomenalt bra så självklart vill jag dela med mig av receptet (även om det är lite Kajsa Varg-aktigt och inte så precis eller exakt i mängd). Here we go!

Drickbara vitaminer!

1-2 morötter beroende på storlek. Jag tog två mindre. Skala och skär bort ändarna.

1-2 rödbetor beroende på storlek. De jag hade hemma var små så jag tog två av dem också. Skala.

1 äpple. Jag trodde det var äpple jag hade hemma i kylen (runt och rött) men det var nektarin – det gick bra det med! Blev supergott. Skär bort kärna och kärnhus (inte ens säker på att man måste, pressen kanske tar hand om det här själv men eftersom jag inte ville pajja en till just idag så gjorde jag det).

Fruktkött från citron, en liten kant.

Ingefära, färsk. Ett tips – som jag fått av min svärfar som har ingefära på filen varje morgon – är att förvara en bit färsk ingefära i frysen. Då är den superlätt att riva sedan och blir inte så där trådig. Jag rev tills jag hade kanske en halv tesked (jag gillar ingefära och att det blir lite starkt, vill man ha en mildare juice så ta bara lite mindre).

Om man vill kan man ha is eller mineralvatten i och blanda ut med, jag gillar en koncentrerad smak så jag hade det inte.

Juica allt – häll upp på ett trevligt glas du tycker om att dricka ur och njut av varendaste sipp av dessa flytande vitaminer!

Här har du fler tips, dels recept på en C-vitaminrik hälsodryck och inspiration för en annan variant med rödbeta.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier