The Greenhouse Spa & Salon på M/S Rotterdam

Tillbaka framför datorn igen efter en lång dag med mycket skoj! Jag delar upp upplevelserna i två inlägg och börjar med mitt besök ombord på M/S Rotterdam.

Rundvisningen gick kors och tvärs över hela fartyget men när vi kom till The Greenhouse Spa nådde vi bara gymmet, vlket jag förstås inte nöjde mig med 🙂 så jag haffade en tränare i smyg, smet från gruppen och bad honom låsa upp alla utrymmen så att jag skulle få en bra idé om vad de erbjöd i spaväg :-).

Förutom en spameny ganska lik dem ombord på andra kryssningsfartyg (vilket beror på att nästan alla drivs av samma företag) hade de en så kallad Thermal Suite. För att få access dit var man tvungen att betala 20 USD/dag, eller så kunde man köpa ett mer förmånligt kort för hela resan.

Väl därinne gav det möjlighet att nyttja två ångbastur (dock utan arom så vitt jag kunde känna när jag stoppade in näsan i den heta dimman), en jacuzzi och uppvärmda mosaikbänkar att vila på. I omklädningsrummet fanns en vanlig torrbastu så det går att basta även om man inte vill betala extra.

En nyhet är att Holland America också börjar med spahytter och spasviter. De kommer bland annat innehålla yogamatta och iPod-dockningsstation och finnas på Veendam, Rotterdam (från 16/12), Eurodam, Nieuw Amsterdam, Ryndam (från 23/2 1020) och Statendam (från 11/4 2010).

I övrigt gav fartyget mig en känsla av ett större lugn och mer nedtonad atmosfär än man kanske vanligtvis hittar ombord. I gymmet hade de förutom alla maskiner och vikter, även klasser i pilates och yoga (för 12 USD per pass). Spamenyn bjöd på olika slags massager, en ansiktsbehandling, cellulitkuren Ionithermie, och olika slags vård och kurer för hår, händer, fötter och naglar.

Som alltid blir jag sugen på att kryssa igen när jag är ombord på ett kryssningsfartyg…!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier