Halva priset på massage och hårvård i Tallinn!

Jag på båten hem igen (Baltic Queen); nyfriserad och redo för sommarens äventyr! Foto: Lisa Marie Green Weijmar.

När jag nyligen spenderade en weekend i Tallinn passade jag på att beta av flera spa- och hårvårdsbehandlingar till superpris! Estland är ju känt för alla sina spa men också för att priserna är så fördelaktiga för oss svenskar.

Tjej-weekend med lite spaflärd

Jag reste dit i sällskap av en väninna med Tallinks fartyg Victoria. Vi hade det mycket bra både ombord och iland och bodde även över en natt i Tallinn på Tallink City Hotel. Det blev en härlig weekend med tjejsnack, shopping, god mat, vin och upplevelser i Tallinn som gav oss båda mersmak!

Lisa och jag med Tallink City Hotel i bakgrunden. Perfekt läge, mitt i ”smeten”!
Rummet var också fräscht och för den som ville fanns bastu på hotellet.

Det var också på Tallink City Hotel (som har bra läge mitt emot det stora och moderna shoppingcentret Viru Keskus) där vi fick vår första behandling; jag en foot reflexology, alltså zonterapi, medan min väninna provade en massage.

Skönt med en benmassage efter en dag på stan! Foto: Lisa Marie Green Weijmar.

Vi hade knatat runt staden i många timmar på sightseeing och shoppingäventyr så för mig var det helt rätt att jag hade satsat på en uppmjukande behandling av fötter och ben som löste spänningar och fick musklerna att slappna av. Otroligt skönt! Terapeuten var också duktig och trevlig.

Alla slags fotbehandlingar kommer lätt i skymundan för axel- och ryggmassager som man kanske väljer i första hand, men man ska inte glömma bort fötterna – de är viktiga och bär oss hela dagen och är väl värda lite omvårdnad de också. 🙂

Fotmassage kan vara sådär ”ont-skönt” när spänningarna släpper! 🙂

Medan jag var nöjd, var min väninna tyvärr inte lika nöjd med stämningen under sin massage. Musiken i korridoren krockade med musiken i behandlingsrummet vilket hon tyckte förtog spakänslan och avslappningen. Annars tyckte hon behandlingen var väl utförd även om den inte fick ”full pott”.

För många år sedan tyckte jag att man kunde bemötas lite ”barskt” ombord på såväl Östersjöbåtarna som av de estniska terapeuterna, men i mina ögon har det blivit mycket bättre. Allt fler spa går mer och mer mot wellness (till skillnad mot det medicinska) där känslan och stämningen är minst lika viktiga som hälsoeffekten av den utförda behandlingen.

Min nya favvofrissa bor i Tallinn

Dag två i Tallinn besökte vi Tallinks andra hotell, Tallink Spa & Conference Hotel, som också har en stor badvärld; Aqua Spa. Spahotellet ligger nära hamnen och vi har varit där många gånger förut. Denna gång var jag inbokad i deras hårsalong där frisören Maiu tog hand om mig på bästa sätt!

Fasaden till Tallink Spa & Conference Hotel blänker och skiner. På vardera sida om entrén står två statyer som associerar till skönhet och spa. Foto: Heidi Rovén.
Hårsalongen på Tallink Spa & Conference Hotel, där man också färgar fransar och lite annat, är så här fin och fräsch.

Faktum är att jag tyckte hela besöket var så bra att jag allvarligt satt där och funderade på om det var möjligt att jag skulle ta mig ända till Tallinn fortsättningsvis när jag behövde en klippning och annan hårvård…!

Jämnt ska det vara, Maiu drog och mätte och lämnade inget åt slumpen.

Maiu lyssnade, förstod, var extremt noggrann (utan att det blev ineffektivt, hon var ju ett proffs) och gav verkligen känslan av att hon brydde sig om varje millimeter av mitt hår. Ni vet hur vissa frisörer kan vara; klipp klipp, tjofs tjofs. Det går snabbt och man får själv klippa till lite här och där när man kommer hem för att det är så ojämnt! Inte här, Maiu var så noga och jag såg hur väl hon klippte och kammade för att få det helt perfekt.

När allt var klart med färg och klipp fönade Maiu håret snyggt också. Foto: Lisa Marie Green Weijmar.

Fräsch med färg för liten peng

När jag ändå var där passade jag också på att färga både hår och ögonfransar. Jag brukar färga håret hemma men det kostar ju en del, särskilt när man vill göra det ofta, så ibland gör jag det själv hemma vilket är lite bökigt när man har långt hår.

Trots att det blev en något mörkare färg än jag hade innan syntes ingen kant alls, jag är så nöjd!
Jag är jättepetig med sköljningen, slarvas det så har man ju färg kvar i håret vilket varken är bra för hud, kläder eller känsla. Maui var grundlig och noggrann!
Skalpmassage…ahhhh!

När det gäller mina fransar är de i och för sig mörka i sig själva, men topparna blir ofta solblekta så här års och då ser de mycket längre och finare ut om man färgar dem.

Fransfärgning är som en permanent mascara! Ursnyggt!

Jag brukar välja blåsvart som blir väldigt intensivt och läckert! Jag blev supernöjd med både hår och fransar och kan varmt rekommendera Maiu till alla som vill passa på att piffa håret när de är i Tallinn!

Det finns många ställen att välja på i Tallinn när det gäller spa och skönhet. Jag var hos Hera Salonger (som både finns på Tallink City Hotel och på Tallink Spa & Conference Hotel) där priserna ligger på ungefär hälften mot hemma.

Den benmassage/zonterapi som jag testade kostar 35 euro (40 minuter), att klippa ett långt hår och färga utväxt kostar 60 euro och att färga fransar 7 euro.

Låt mig presentera min nyfunna stjärna; Maui, som jobbar på Tallink Spa & Conference Hotel i Tallinn! Så himla duktig tjej!

Härliga sommarupptäckter i Tallinn

Annat hälsorelaterat vi hann med i Tallinn var bland annat ett naturbesök i den stora parken Kadriorg, en av stans alla 90 parker. Vi provade också sandkvaliteten längs kusten på väg bort mot Pirita; den var helt fantastisk, potatismjölsmjuk och fri från skräp.

Skogsterapi…jag älskar ordet och tanken på naturen helande kraft. När man vistas mycket framför datorn i veckorna är det otroligt välgörande att bara få vara ute och njuta av lugnet i en park. Sista dagen i Tallinn begav vi oss bort till Kadriorg-parken. Längst bort finns en japansk del som jag så klart kände att jag bara måste få se – så vi knatade dit! 🙂

Sandkvaliteten längs Pirita! Ni anar inte hur mjuk! Just här var det tyvärr badförbud (gissar att det var för nära hamnen) men längre bort ska det finnas en badbar strand.

På hemvägen var vi trötta, lyckliga och fulla av intryck. Här har jag bara berättat om lite av allt vi hann med, vi gjorde en hel massa annat också som kommer så småningom på min kryssningssajt Seafun samt i pressen.

Tallinn – så nära och så mysigt. Och trots att jag varit där många gånger var det som att jag först nu insåg hur mycket man kan se och göra på en helg där. Jag hoppas att jag är tillbaka snart igen, kanske lagom till alla reor efter sommaren då det även kan vara dags att piffa håret på nytt och varför inte göra en fin manikyr och pedikyr? 😉

Smidig dit- och hemresa med Tallink

På hemvägen beställde jag en alkoholfri drink i pianobaren Manhattan ombord på Baltic Queen; en drink som hette Green & Red (till vänster i bilden ovan). Den var så god att både jag och Lisa var tvungna att lägga ingredienserna på minnet; lingonkoncentrat, limejuice, en rosmarinkvist och tonic. Nu måste vi experimentera fram en liknande hemma! 🙂

Hej då Tallinn för denna gång och tack till Tallink som hjälpte oss med resan!

One thought on “Halva priset på massage och hårvård i Tallinn!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier