Från torra till mjuka händer på Silja Serenade

Silja Serenade syns längst bort i bild. Foto: Heidi Rovén.

Sommar och sol har inte bara gett torra ben. Torra händer är heller inget kul, igår blev de tack och lov mjuka händer igen.

Jag var inbjuden på en liten resemässa arrangerad av pr-byrån Finesse. Mässan hölls ombord på fartyget Silja Serenade, ett fartyg jag länge velat se efter den stora renoveringen och nya konceptet Silja Resor. Är du nyfiken på det, läs mer här.

I alla fall så var spaföretaget Hera Salonger där (de som utför behandlingar på Tallinks hotell) och jag slog mig självklart ner vid deras bord där de dukat upp med spännande burkar och handdukar. När jag satt mig på stolen mitt emot en av de estniska terapeuterna sa jag direkt: du har behandlat mig förut!

Vi blev båda lika förvånade och roade, och efter en snabb sökning på bloggen, kunde jag på mobilen visa upp bilder på när Monika – terapeuten – gav mig en benmassage förra året i Tallinn! Jodå, hon bekräftade, visst var det hon. Festligt!

Oxytocin-chock

Den behandling de utförde för dagen var en mjukgörande paraffinbehandling för händerna. Monika berättade att de tidigare gjort hela paraffinbad men att de slutat med det eftersom det inte var så hygieniskt att låta flera kunder stoppa ner händer eller fötter i samma bad.

Efter att ha sprejat mina händer med en magnesiumspray (jag fick aldrig riktigt klart för mig vad syftet var med det, magnesium som mineraltillskott vet jag annars kan motverka exempelvis kramp i benen nattetid).

Nästa steg var att hon med en spatel tog en stor klick kräm på mina händer och noga smorde in och masserade dem. Ibland undrar jag verkligen vad det är med min kropp för minsta beröring, även på en sådan del som händerna, gör att jag direkt känner oxytocinet spruta! Ni vet kroppens egna morfin, må-bra och lugn-och-ro-hormonet.

Mjuka händer på ett kick

Innan jag segnat ner och ihop på stolen av avslappning slutade hon (som tur var, jag var ju på mässa!) och drog plastpåsar över händerna samt frottévantar på det. Sedan fick jag sitta en bra stund och låta det verka.

Paraffin är förstås omstritt och jag vet inte exakt om det sugs in i huden eller lägger sig som en hinna, men förstås innehöll krämen fler ingredienser och det doftade gott och fräscht av citron. På min fråga hur länge effekten skulle hålla (”till nästa gång jag tvättar händerna!?”) fick jag i alla fall veta att det skulle hålla några dagar.

När jag var klar fortsatte jag med mässan, men det var den perfekta starten – alla jag mätte den dagen fick garanterat ett mjukt, återfuktat handslag av mig! 😉

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier