Sparitual på The Retreat Club

falkenbergs-strandbad-17

Förmiddagen spenderades på The Retreat Club. Här bokar man en tid och börjar med ett glas äppelmust eller cava i en skön läderfåtölj av Hemingwaystil medan en spavärdinna går igenom sparitualen som är uppdelad på stationer.

falkenbergs-strandbad-13

I en värld av upplyst marmor, pelare klädda av guldmosaik, vackra guldkranar och duschar liksom lejonhuvud på väggen som sprutar friskt vatten när man blir törstig finns här mycket att göra och njuta av.

På den första stationen badar man fötterna och ger dem en uppväckande massage med särskilda trähammare som importeras speciellt från Malaysia (hotellet ifråga som har det har jag faktiskt varit på för många år sedan och de har alltsedan dess legat högt på min lista över fantastiska spahotell att besöka; Pangkor Laut). Här finns också en stor het pool liksom möjlighet att svalka sig med is från en isfontän.

falkenbergs-strandbad-12

I ångbastun sitter man med ansiktsmask och det finns även en het örtbastu. Det exotiska temat följs upp med statonen för hamamskrubb och i rasulen där man gör en marockansk lerinpackning över hela kroppen.

Ritualen är genomtänkt, härlig, fungerar och miljön är påkostad. Framförallt: ingen grå skiffer så långt ögat ser! Tack för det :-). Avslutningsvis får man sitta i en lufttork som likt Afrikas vindar smeker kroppen torr…

Högsta betyg till Falkenberg Strandbad för deras ambitiösa ritual som ger en rik upplevelse men ändå är lätt att göra tack vare de guidande spavärdinnorna. En ritual att längta tillbaka till och som verkligen gör att man känner sig pånyttfödd efteråt!

One thought on “Sparitual på The Retreat Club

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier