La Famille, Falkenberg Strandbad

falkenbergs-strandbad-09

När spat stängde gick vi rakt ut på piren istället där jag slängde mig i havet; underbart! Vilken sand, vilken strand och vilken kväll! En dusch och ombyte senare gled vi in i restaurangen där vi bokat bord för middag. Även här är miljön härligt inbjudande och exotisk. Det koloniala går som en röd tråd genom anläggningen och i restaurangen syns det i material- och färgval liksom väl valda detaljer. Jag gillar också att restaurangen har olika nivåer, delar och inredning så att upplevelsen känns olika beroende på var du sitter.

Att njuta på La Famille var inte svårare än i deras spa; ett par ostron var med champagne, en grillad ryggbiff med majskräm, färskpotatischips och spetskålssallad respektive en perfekt smörbakad kungsflundrafilé med dillslungad färskpotatis, löjromsvinägrett och grön sparris. Som avslutning åt vi crème brûlée med passionsfrukt och jordgubbar plus en marängtäckt citrontartelette.

falkenbergs-strandbad-10
Smörbakad kungsflundrafilé med dillslungad färskpotatis, löjromsvinägrett och grön sparris.

Ska man vara petig tyckte Kristofer att han själv är bättre på att öppna ostron (han fick lite för mycket skalkross i sina), jag tyckte de kunde serverats på is, men vi både tyckte maken var suverän.

Varmrätterna var vi både mycket positiva inför även om menyn kräver lite inlevelsefull läsning av sina gäster för att man ska kunna tänka smakerna som döljer sig bakom beskrivningarna. Kvalitén på maten var dock full pott.

Efterrätterna var också goda men mötte inte vår totala tillbedjan på samma sätt, Kristofers brûlée var syrlig (den friska passionsfrukten låg inte ovanpå utan var blandad med krämen) och min tarte au citron var inte en härlig bit av en stor citronmarängtårta av den typ jag själv älskar att baka utan liknade mest en färdigbakad kaka av samma typ som serveras på Finlandsfärjornas bufféer. Söt visst men utan karaktär och hembakt känsla. I det stora hela var vi dock mycket nöjda efter middagen, inte minst tack vare den trevliga servicen (att vi satte oss i sand på sofforna när vi kom känns inte som personalens fel, snarare tidigare gästers).

I samma restaurang serveras frukost på morgonen. Och den på Falkenberg är dignande! En av de lyxigaste jag sett på alla spahotell jag besökt. Här finns färsk frukt i massor, urgod smoothie, stenungsbakat bröd av finaste kvalité, frön, frukt och nötter samt olika flingor, radvis med kallskuret liksom ägg i olika former och det lilla extra ”förbjudna” men så gärna unnar sig på semestern som en croissant med sylt eller nutella! Allt superfräscht och när jag bad om laktosfri fil plockades det fram också.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier