Exklusivt på The Retreat Club

falkenbergs-strandbad-15

Under vårt dygn på Falkenberg Strandbad prövade jag också en av deras behandlingar; Exclusive. Det är en 90-minuters behandling som inkluderar både kropp och ansikte. Produktmärket de använder är Kalahari från Sydafrika som jag skrivit om förut här på bloggen. Ingredienserna kommer från Kalahariöknen och produktionen sker i nära samarbete med Khoi San-folket som lever där.

falkenbergs-strandbad-14

Behandlingsrummet följer stilen på hotellet i övrigt; en krok i form av ett noshörningshuvud att hänga av sin badrock på, gulddetaljer och en fondvägg med ett svartvitt foto på en elefant. Det första min terapeut Rebecka gjorde var att stryka ut lite varm olja på den kroppsdel hon skulle skrubba. Sedan hällde hon ut röd ökensand i en smal sträng längs exempelvis ben och rygg innan hon satte igång. Oljan gjorde att det blev bättre glid och säkert också att sanden inte bara rann av huden direkt.

Jag älskade känslan med sanden som var väldigt finkornig och bara rev lagom mycket, liksom tanken på att det var äkta sand direkt från öknen, jättehäftigt. Sanden är självklart tvättad men alltså helt naturlig. Vackert!

falkenbergs-strandbad-16

När hela kroppen var skrubbad fick jag duscha. Rebecka vände sig respektfullt bort och hade en proffsig handduksteknik, helt enligt konstens alla regler. Nästa moment var insmorning med ett näringsrikt Body Butter från Kalahari. Här triumferade Rebecka i sin teknik. Med fint fokus och mästerlig teknik växlade hon mellan tydliga, kraftfulla grepp och långsamma, mjuka rörelser som fick sinnena att kollra bort sig helt och koppla av. Särskilt de där långsamma strykningarna längs en av benets meridianer där höger och vänster tumme växelvis bytte plats upplösta verkligen tid och rum…

Avslutningsvis ingick också lite ansiktspyssel som rengöring, peeling och massage. Det mest exklusiva i behandlingen var just det avslappnade tillstånd Rebecka fick mig att nå tack vare sina sköna rörelser och grepp. I det där drömlika tillståndet får jag tillgång till en annan dimension där jag ser livet lite klarare, lite tydligare. Det är häftigt!

Oavsett om man tagit en sparitual eller behandling kan man på Falkenberg Strandbad efteråt lägga sig att vila i deras coola Eldrelax. Det är välvt, vitt och med en gigantisk eldstad som mittpunkt och med oversizade vilsängar runtomkring, i form av en halvmåne. Här la jag mig ett tag och blickade in i lågorna för att ”komma tillbaka” från min djupa avslappning. Tack för denna gång Falkenberg – vi ses garanterat igen!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier