Brasilien ligger mig varmt om hjärtat. Jag har flera vänner därifrån och jag har varit där flera gånger, från en vecka upp till tre månader. Min son har just självmant börjat steppa omkring som en besatt i något som liknar samba och min bästa väninna (som är från Brasilien) är just nu där och fick igår en son! Därför kändes det extra roligt att jag i fredags fick testa Babors nya spabehandling; Beleza do Brasil (Skönhet från Brasilien tror jag man skulle översätta det med).

Eftersom den här behandlingen är så ny begav jag mig till själva huvudkällan i Sverige för Babor; Garm Nordic och Privatskolan för Hudvård och Spa. Luftfuktigheten låg på topp när jag begav mig till deras lokaler på Lästmakargatan i Stockholm. Solen gömde sig bakom molnen men värmen var intensiv. Det kändes tropiskt rent av. Dagen kunde inte varit mer passande för att få en brasliansk behandling!

Väl framme överlät jag mig tryggt i händerna på proffsiga Cornelia Håkansson; utbildningsansvarig på just Babors spabehandlingar. Behandlingen började med en välkomstceremoni för fötterna; ett svalt spray med energizing water som ska likna ett tropiskt regn, en varm handduk för avtvätt av fötterna och så en kort fotmassage. Perfekt och mycket skönt och avslappnande!

Nästa steg i den här behandlingen är en peeling. Jag ryggar ibland för peelingar för jag har fått för många av dem! Det kan låta konstigt kanske, men ibland när jag är på intensiva sparesor och inte alltid styr behandlingsvalen själva har det hänt att jag kommer till spa efter spa och vad vill de att jag ska prova: jo en peeling. Jag menar – hur många skrubbar klarar en hud av?!) Därför var jag extra glad att denna peeling var mild. Så om man vet med sig att man inte tycker om för hårda skrubbar är detta en jättebra behandling att ta.

Peelingmomentet i Beleza do Brasil är helt egen, jag har aldrig upplevt en sådan innan i alla fall. Lite hamaminspirerad med intvålningen, och ändå inte. Den går till så att terapeuten med hjälp av två stora tvättsvampar, duschgelé och ett algpulver (frystorkad spirulina, så rent att man även kan blanda ner det i en hälsoshot!) masserar huden. Känslan var mjuk och inte alls rivig, bara skön.

Efteråt kan man välja mellan avtvätt på plats, alltså att man ligger kvar, eller dusch. Bra tycker jag med val, men jag valda dusch eftersom jag fortfarande kände mig relativt klar i huvudet och inte hade något emot att kliva upp.

En ljuvlig massage var nästa steg: dels med ett särskilt body butter i den särskilt framtagna produktserien till behandlingen, dels med massageolja för att få minskad friktion och bättre ”glid”. Massagen var lång och otroligt avslappnande – men så är också Cornelia ett riktigt proffs! Hon har också tidigare erhållit spabankens eget kvalitetscertifikat! 🙂

Som om allt detta inte var nog avslutades behandlingen med en ritual även för ansiktet: en avtvätt av ansikte med alger och Babors cleansing foam som gjordes med två borstar i cirkulerande rörelser…mmm…väldigt skönt! Därefter hela tre lyxiga ampuller, en i taget som masserades in tills huden blev härligt mättad. Ampuller är lite av en specialgrej hos Babor förstod jag: de har cirka ett dussin för olika syften som kan användas var för sig eller mixas. De jag fick innehöll alger och hyaluronsyra. Gissa om min hud jublade!

Med alla sagda superlativ här ovan är min enda kritik att den inte kändes särskilt brasiliansk, annat än möjligtvis på doften (kokos och lime). Alger får mig att tänka på de två stora thalassoländerna Frankrike eller Tunisien, men inte Brasilien. Om jag hade skapat en brasiliansk behandling hade jag förmodligen till exempel satt ihop en caipirinhaskrubb för huden baserad på rårörssocker och lime, och/eller haft en inpackning mixad med superbären acai- eller acerolapulver. Eller något annat! 🙂

Underbar Body Butter som blir min favorit i sommar! Den och duschgelén i samma serie! Doftar exotiskt, varmt och mjuuukt…

Nu innehåller produkterna i serien visserligen så mycket mer, även många växtextrakt och oljor från just den brasilianska regnskogen, men det är ju inget man vet om som kund…Det gäller att man får en bra terapeut som kan, kommer ihåg (eller läser innantill) och berättar. Det är viktigt tycker jag!

Här är några spännande exempelvis (produktinformationen kommer från Garm):

-Camuruolja: från ett träd som länge använts för sina medicinska egenskaper. Ska stimulera hudens naturliga skyddsfunktioner, och lämna den återfuktad och mjuk.
-Pripriocaolja: en röd planta som endast växer i den brasilianska regnskogen. Innhåller höga halter av antioxidanter, flavoner och tanniner. Skyddar därför effektivt mot fria radikaler.
-Araucaria träd: Känd som den brasilianska tallen. Är rik på socker, mineraler, proteiner och vitaminer. Sägs även öka uthålligheten och motverka trötthet.
-Yacon juice: Känd som ”världens äpple”. Stimulerar metabolismen och är extremt återfuktande.

Behandlingen tar cirka 85 min och priset kommer ligga runt 1000-lappen. Än så länge finns den bara på följande spa: Starby Hotell konferens och Spa, Spa by Us, Färna Herrgård och Spa och Birka Cruises.

Fler är på gång men generellt måste jag ändå säga att det är förvånande att inte fler tar in ett så bra märke som dessutom har så fina och spännande behandlingar på menyn! Någon som har en förklaring på varför?

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier