Dr Dennis Gross – en personlig PT för din hy!

Apropå ansiktsbehandlingar. När jag var på Spadagarna i Varberg fick jag möjlighet att testa en AHA/BHA-behandling från Dr Dennis Gross Skincare. Faktum är att det kom otroligt lägligt. Jag var nämligen i en desperat hudsituation.

Min hy hade varit bråkig en längre tid. Jag visste inte vad jag skulle göra för att få bukt med knöliga, röda hudpartier, glåmighet och obalanser. Så när representanterna för märket berättade om denna bredspektrabehandling som skulle vara bra för allt från akne, rynkor, solskador och storporig hy till fet hy och rosacea lät det ju onekligen som något jag ville testa.

Syrabehandlingar kan vara starka men det som lät lugnande hos denna kur var att man använder en patenterad blandning av fem olika AHA och BHA-syror som samverkar (mjölksyra, citronsyra, fruktsyra, glykolsyra, salicylsyra), och därför kan man sänka dosen hos var och en av dem. Ingen risk för katastrofer eller felbehandling alltså.

Själva behandlingen är ganska snabb; huden rengörs, syrablandningen penslas på och får verka några korta minuter medan man som kund får gradera känslan på en skala mellan 1-10. Därefter neutraliseras syrorna med natriumbikarbonat innan man får ett serum och hyalurongelé. Uppepå läggs en self heating mask. Slutligen smörjs huden in med solskydd så att man lugnt kan gå ut utan att huden ska ta skada.

Vad händer då? Detta är en kemisk exfoliering av huden. Sådana är bra när man vill minska ytliga linjer och rynkor men också för att mildra hyperpigmentering, talgproduktionen och akne. Det fina är att kollagenproduktionen stimuleras så att huden på sikt får mer spänst och ser fräschare ut. Huden återfuktas också samt att porerna drar ihop sig. OCH den passar även känslig hy.

Jag vet, jag låter som deras nya försäljningskanal nu :-). Men faktum är att jag känner mig ganska lyrisk! Luttrad av en rad besvikelser på behandlings och produktfronten var jag dock väldigt försiktig med att jubla för tidigt. Den direkta känslan var toppen. Det kändes som ett lock hade lyfts bort från min tilltäppta hy och som om min hud kunde andas igen. Samma sak senare på kvällen och nästa dag. Jag följde under den följande veckan upp med produkter för hemmavård; särskilda pads med samma funktion som huvudbehandlingen men i mildare form.
Alpha Beta Daily Face Peel består egentligen av två produkter, steg 1 och steg 2; dessa utgör tillsammans den dagliga rengöringsrutinen på morgonen. Först sveper man av ansiktet med en savett med syrorna under två minuter. Sen neutraliserar man med nästa savett i steg två tills den är torr. Sista steget är att man smörjer in ansiktet med en solfaktor, Dr Dennis Gross har färgad sådan som gör att man ser jättefin ut.

– När ph-värdet höjs och sänks flexas fibrerna; det blir som ett gympapass för huden, berättade Jenny Ahlfort, utbildare på Ellancé som har agenturen för märket i Sverige.

Och resultaten kvarstår. Möjligtvis att jag upplevde någon liten reaktion cirka en vecka efter behandlingen, men jag är osäker på om det ens berodde på det. Min hy känns fortfarande bra och problemen jag hade innan är betydligt bättre. Det känns väldigt bra och hyn ser märkbart fräschare ut.

Jag brukar inte vara för kraftiga behandlingar men vissa hudtyper har ju direkta problem och då kan det krävas att man specialbehandlar dessa. Just att detta är en peeling man kan göra året om (för de flesta brukar det ju heta att man ska akta sig för solen de närmaste 2-3 månaderna) gör att jag tycker det känns tryggt.
En behandling kostar cirka 1200 kr. Vanligtvis rekommenderas att man gör sex behandlingar, en per månad. Å andra sidan har jag ju bara gjort en, följt upp med hemmavård och ändå fått ett synligt resultat.

Jag är så nöjd att jag utser Alpha Beta Daily Face Peel från Dr Dennis Gross Skincare till Spabankens nya favoritprodukt!

Ps. När jag var på Nynäs Havsbad förra sommaren hade de detta märke men nu har de tyvärr slutat med det. Vann Spa har det däremot, och självklart en rad olika salonger i hela landet. Hör med Ellancé om du vill ta reda på ett ställe nära dig där du kan testa behandlingen.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier