Igår var jag på Selma City Spa. Vilken härlig dag det blev! Champagne, behandlingar, mingel, lyxsushi från prisbelönta Frida Ronge, trevligt prat och inte minst presentation av nya behandlingar och inredning.

Från att tidigare ha haft Decléor, MD Formulations och bareMinerals har Selma City Spa nu även nagelmärket essie och hudvårdsmärket Bliss. Spachef Martina berättade om hur hon hade haft en vision av”nya” Selma City Spa som lite coolare, chicare och modernare – allt det som Bliss faktiskt står för.

Efter att man gått igenom deras nya fräscht turkosa entré (samma turkosa som Bliss har på sina förpackningar…tänka sig vilken slump va? ;-), en receptionsdisk och bar – öppnar sig loungen upp på en betydligt större yta. Här kan man shoppa produkter, bara hänga och njuta av ljuset och utsikten eller få en manikyr eller quickfix-behandling med Bliss.

En annan nyhet var att de tagit bort träningsdelen och gjort om ytan till en mysig relaxavdelning istället. Jättebra tänkt tyckte jag som alltid blir upprörd när det inte finns ”någonstans att ta vägen” efter en djupavslappnande massage till exempel. Här bakom tjocka lila sammetsgardiner blev ljuset dämpat och det fanns både soffadel och mer bakåtlutade fåtöljer att mysa i. Utöver detta finns bastu, utomhuspool och flera behandlingsrum.

Men tillbaka till Bliss. Det här amerikanska och unga spamärket är jättebra på just quickfix och hela idén kring märket är att det ska kännas kul, fräscht, snabbt och lätt – och tillåtande. Lite champagne under tiden har ingen dött av och vid lanseringen av märket i Sverige för ungefär ett och ett halvt år sedan, bjöds det även på brownies om jag inte minns fel.

Hela spat med sin takpool utomhus, sommarbar på terrassen, nu de öppna ytorna och ”snabba tänk” samt det roliga lustfyllda och bejakande Bliss – allt känns så…”tjejmingligt” :-). Direkt tänker man; hit vill jag ta väninnorna på en spa-afterwork!

Och lite så var stämningen igår också. Vi bubblade, minglade, testade och smakade. Själv provade jag dels pussmunsbehandlingen ”fabulips” (150 kr/10 min). Rengöring, sockerkornspeeling, ett plumpande glans och balsam. Särskilt roligt när jag vid ett tidigare tillfälle efterlyst och uppmanande frågat här på bloggen varför ingen skapat en läppbehandling?! Nu finns det! Och den var både skön, snabb och kul, och så länge glanset satt där såg läpparna absolut fylligare ut. Fabulips-produkterna kan både köpas var för sig eller som ett kit; ”fabulips” för 595 kr (värt cirka 730 kr). Verksamma ingredienser är korkträdsextrakt och peptider.

Innan jag gick fick jag naglarna fixade av en urduktig (och trevlig!) tjej. Länge sedan mina naglar hade så fin form. Perfekt längd som avslutningsvis lackades med en möööörkt lila ton. Jag hade aldrig testat essie förut och vid första lagret såg det strimmigt ut, men det andra täckte väldigt fint och resultatet blev rockigt värre! 🙂

Apropå lacka…jag höll på att lacka ur vid ett tillfälle faktiskt, men får hoppas jag missförstod alltihopa, eller i alla fall hälften. Medan jag åt min goda sushisallad signerad Frida Ronge pratade jag med ett par unga tjejer från en stor kvinnotidning. När den ena undrade om mig och jag berättade om bloggen lös hon upp: ”Åhhh ja den, den har jag varit inne på hundratals gånger! Jag konsulterar alltid din sajt och stämmer av när jag ska skriva om spa!”

Så långt smickrande i och för sig – även om jag skulle önska att jag fick skriva för dem istället för att de bara har mig som rättesnöre till sina egna (obefintliga?) åsikter – men sen fick jag för mig att hon sa något om att hon plockade in bra stycken/kommentarer också och det fick mig väldigt tveksam. Hur kan man göra, och dessutom sitta och erkänna något sådant?? Jag hoppas jag hörde fel och missförstod för annars får de med min advokat att göra…jag kommer hålla bokstavlig koll på deras spajobb i fortsättningen.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier