Mysig sommarutflykt till Häringe Slott

Idag ska jag på teater på Häringe slott! Det är en utomhusföreställning av Shakespeares Argbiggan (brukar den inte heta Så tuktas en argbigga? Nåja, i Häringes uppsättning heter den i alla fall bara Argbiggan.)

Jag misstänker att hon, argbiggan alltså, knappast kommer bada eller utföra andra avkopplande behandlingar :-). Annars kan man faktiskt njuta av just sådana på Häringe Slott, dock måste de bokas i förväg (här kan ni se en förteckning av utbudet). Jag vet också att de tidigare haft planer på att starta ett ayurvediskt spa, även om det sedan lades på is tror jag.

Bakom det tjusiga slottet, i trädgården, finns en stor vacker pool som faktiskt är Sverige första utomhuspool av olympiska mått. Det var Torsten Kreuger som lät bygga den i början av 1930-talet och om jag inte missminner mig så var det även han som hade den underbart goda smaken (en dos lekfullhet förlänger livet!) att också låta bygga en rutschkana från övervåningens badrum rakt ner i poolen!

I de grönskande omgivningarna finns även joggingspår att ta sig runt i och nere vid havet ligger en otroligt mysig sjöbastu med badbrygga. När jag var där senast var det smällkall vinter så dopp var det då (för min del i alla fall) inte tal om men visst skulle det vara mysigt att prova på nu sommartid…

Kanske ska man smyga ner en baddräkt och se ifall man kan ta sig ett sommardopp efter teatern :-).

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier