Mirakel kan ske; spabehandling med omedelbart resultat!

Ledsen att jag utlovade att min upplevelse av Elemis Body Sculpting Cellulite & Colon Therapy ombord på Allure of the Seas skulle komma ”i nästa inlägg” och så glömde jag totalt bort det. Här kommer beskrivningen av min behandlingsupplevelse i alla fall!

Jag var faktiskt lite förvånad att hitta en behandling med det här namnet på menyn. Namnet signalerar nästan en medicinsk eller ayurvedisk approach. Jag började förstås genast undra vad de gör under en sådan behandling. Bästa sättet att få svar var förstås att boka den vilket jag också gjorde :-).

Jag hade god tid på mig när jag klev in genom den väldoftande entrén till Vitality Spa, gled förbi receptionen och nedför den stora glastrappan. Under den har de vackra ”planteringar” med vit sand och träd men det ger mig lite svindel nästan att titta genom golvet så jag håller alltid blicken rakt fram.

Jag blev glad när jag märkte att de svåröppnade skåpen från Oasis inte var desamma, eller i alla fall funkade utan problem på Allure. Väl ombytt i tofflor, morgonrock och papperstrosor som de hade försett mig med i spareceptionen, sjönk jag ner med en kopp te i en fåtölj inne i deras Relaxation Room som också är väntrum inför alla behandlingar. Medan jag sippade på mitt antioxidant-te fyllde jag i det obligatoriska hälsoformuläret som jag börjar kunna vid det här laget!

När terapeuten kom in för att hämta mig, chockade hon både mig och förmodligen andra som väntade halvsovandes i väntrummet, genom att med hög röst ropa ut ”vem är det som ska på tarmterapi?”. Inte särskilt charmigt, hon hade lika gärna kunnat säga ”vem är det som har förstoppning härinne” för ungefär så kändes det. Hon hade behövt läsa andra kapitlet i min bok ”Spaterapeutens 10 budord” där budet lyder att man inte ska genera kunden…

Min irritation försvann dock snart för hon visade sig i övrigt vara både en kompetent och vänlig terapeut som ville mitt bästa – även om det yttrade sig så att hon faktiskt vägrade mig behandlingen i sin helhet. Den utrensande algmasken för kroppen var nämligen inte förenlig med att jag ammade eftersom man då inte bör frigöra slaggprodukter i kroppen. Hon erbjöd mig massage istället men efter lite diskussion enades vi om att genomföra behandlingen ändå, fast utan algmasken.

Först fick jag en kroppsskrubb med Elemis typiska kaktusborste. Den ingår i flera behandlingar och kan även köpas om jag inte minns fel. River rejält men deras smarta teknik går ut på att de varvar varje skrubbtag med en strykande hand så att borstningen känns mildare. Syftet är att sätta igång blodcirkulationen och få bort döda hudceller.

Nästa steg var att massera in ett serum på ben och lår (där celluliter har en tendens att ansamla sig). Massagen var väldigt kraftig och hon ursäktade sig när hon hårdhänt daskade och nästan slog mig fram och tillbaka över låren som om jag vore en bulldeg. Ingen fara, jag var cool, vill man bli fin så…! 🙂 När hon var klar med benen svepte hon in dem i folie för att kroppen skulle svettas ut gifter (jag hoppas att jag inte gjorde det för amningens skull utan att hon bara visade mig detta steg…i vilket fall var det så svalt i rummet att jag inte märkte av någon svettning).

Nästa steg var det kanske mest intressanta. Min terapeut bad mig att andas långsamt och djupt varpå hon började med en särskild massage av mag-/tarmområdet. Varje grepp var djupt och bestämt och följde min andning. Hon svepte fram i en cirkel längs med det område där tarmarna gissningsvis håller till, men bara två-tre grepp i taget. Sedan avbröt hon och inväntade min nästa utandning.

Huruvida detta hade effekt eller inte är svårt att säga. Jag ombads att äta väldigt lätt på kvällen för att jag annars kunde må dåligt, men eftersom vi hade bord bokat på den läckra restaurangen Samba Grill ombord och åt cirka åtta olika köttsorter, berg av grönsaker och dessert, gjorde jag allt annat än åt lätt! Ändå mådde jag inte dåligt (som tur var). Däremot märkte jag en annan sak som jag måste erkänna gjorde mig djupt imponerad…

Några av er vet säkert vad jag menar när jag säger att man kan ana ojämnheter på huden när man smörjer in sig med body lotion efter duschen och huden liksom trycks ihop? Yes, de förhatliga celluliterna eller i alla fall tillstymmelse till dem. MEN, när jag nästa dag duschade och smorde in mig så var huden alldeles slät!!! JAG SÅG INGA OJÄMNHETER ALLS!

Vanligtvis tror man ju att sådana här behandlingar bara är buffel och båg – inte kan man smörja bort celluliter ”bara sådär” (fast alla testar ju ändå med förhoppning att det ska ske ett mirakel ;-)). Nu skedde det alltså. Behandlingen funkade! Testa själva nästa gång ni har möjlighet, ombord på ett kryssningsfartyg eller något annat Elemis-spa.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier