Kerstin Florians nya spaskapelse: Russian Banya

Russian Banya är en behandling i rum med privat bastu. En särskild mössa skyddar mot värmen och terapeuten viftar med ekkvastar och eukalyptusvatten.

Just nu cirkulerar bara mina spatankar kring Kerstin Florians nya Russian Banya-behandling! Jag tycker det är så coolt att Cinderella är först med den i hela världen. I väntan på att de ska få igång bastun i Russian Banya-rummet ombord på Cinderella (den gick ju sönder, det var därför jag inte kunde pröva behandlingen i helgen), tänkte jag berätta lite om behandlingen i förväg. Så fort jag testat den får ni förstås läsa min recension.

När jag var ombord på premiärkryssningen i helgen fanns också Helena Carlsson, VD för KFI Spa management, på plats samt Christina Priklonsky, utbildare och sparådgivare från samma företag. Det var väldigt spännande att höra deras presentation av behandlingen och senare få stå och mingla med dem och vända ut och in på favoritämnet spa och prata det ur alla vinklar, bredder och längder! 🙂

Bland annat berättade de om upprinnelsen till den nya spabehandlingen. Viking Line som har haft ett långt samarbete med Kerstin Florian, hade ett möte där man diskuterade nyheter för Cinderella och där Kerstin Florian själv var med. Och det var där och då som Kerstin kläckte idén, berättade Helena Carlsson: ”Ni ska ha en rysk banya”! lär Kerstin ha sagt på mötet.

Allas ögon lyste när hon började berätta om den ryska tvagningsritualen som är en gammal tradition men som görs än idag på gårdar, i stan såväl som på landsbygden. En rysk banya-mästare bokades och så var utvecklingsarbetet igång.

Vi ser ut som pristagare i någon tävling men det är våra VIP-badgar som vi har om halsen. Från vänster; Helena Carlsson, jag (Heidi Rovén) och Christina Priklonsky.

– Ryssar är väldigt förtjusta i traditioner, gärna med en air av mystik kring, berättade Helena Carlsson. Ofta har de en tomte inne i Banyan som ska ge tur. Ska man tacka någon inne i bastun tackar man tomten!

Christina Priklonsky berättade också om alla de härliga effekter man får av behandlingen:

– Cirkulationen kommer igång, och man blir len och ren. Men framförallt kopplar man av! En rysk banya handlar om ämnesomsättningen, avkopplingen och cirkulationen i kroppen. Man växlar mellan varmt och kallt vilket ger en väldigt pigg och fräsch upplevelse. Avslutningsvis blir man bjuden på rysk vodka och caviar!

Jag berättar mer om alla detaljer efter att jag provat den, några hemligheter måste jag få ha kvar att avslöja… 😉

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier