Samezen-rummet; ett särskilt samiskt behandlingsrum enligt Kerstin Florians koncept.

I helgen var jag på premiären av ”nya” Cinderella, Viking Lines nöjeskryssare sedan 10 år som de senaste tre veckorna varit på varv i Landskrona för en 45-miljoners förvandling. Läs gärna om min upplevelse av fartyget på min kryssningssajt SeaFun. På programmet stod även test av den nya spabehandlingen Russian Banya.

Även om själva konceptet med ryskt bastubad förstås har funnits i många, många år är Cinderella faktiskt först i världen med denna Kerstin Florian-behandling. Därför var jag extra glad och hedrad att också få vara en av de allra första i världen att få testa den. Men, så kom jag ner till spat igår eftermiddag och möttes av det tråkiga beskedet att bastun var trasig!

Russian Banya görs i ett specialbyggt behandlingsrum för två med bastu. Men samma morgon hade bastun bara bestämt sig för att lägga av. Vänliga som de var erbjöd de mig en Samezen istället, en annan helt underbar spabehandling från Kerstin Florian som är inspirerad av samernas seder och kultur. Jag har prövat den flera gånger förut, men ibland är det så bra att göra om fast att man tror att man vet…jag hade glömt att den är SÅ bra som den är!

Duktiga terapeuten Lotta var helt underbar i sin fina teknik och sätt (Viking Cinderella har verkligen lyckats hitta bra terapeuter – de är alltid lika trevliga och duktiga!). Jag kände mig helt bekväm med att vara spritt språngande naken och blottades aldrig tack vare proffsig handduksteknik.

Samezen är en 90-minuter lång behandling som utförs i ett specialbyggt rum som ser ut som en lappländsk samekåta; lutande väggar av grovt trä, ”norrsken” som flimrar i olika färger på väggarna, rogivande jojkmusik i högtalarna och vackra renfällar på väggarna. Detta är egentligen en parbehandling så förutom två massagebritsar finns två stora träkar i rummet, samt dusch.

Ingående moment är varma stenar, saltskrubb, bad, ansiktsvård och stenmassage. Har du aldrig testat en Samezen rekommenderar jag det varmt. Ombord kostar den dessutom betydligt mindre än i land (kan vara bra att veta för dig som tycker den är dyr…); på Cinderella tar man hand om dig och låter dig njuta av denna drömbehandling i hela 90 minuter men tar bara cirka hälften (920 kr) mot exempelvis Sturebadet (som tar 1995 kr för 80 minuter, på Copperhill i Åre tar de från 1495 kr/ 75 minuter…antar att de har olika priser olika dagar…).

Mer information om Russian Banya längre fram. Må den där bastun fungera snart… 🙂

One thought on “Samezen på Cinderella, favorit i repris!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier