Individen i centrum på Skönhetsfabriken i Göteborg

Säkert har ni inte kunnat undgå öppningen av nya Clarion Hotel Post i Göteborg. Eller att de har ett hälso- och skönhetscenter. Jag skulle egentligen skrivit något om detta för länge, länge sedan. Jag har förstås vetat om det, och i början av året låg också en inbjudan på mitt skrivbord att komma och kika på härligheterna.

Länge sneglade jag längtansfullt på den där inbjudan, jag ville ju så gärna – både för att se hotellet och spat (eller skönhetsdelen) men också för att få en chans att prata med Petter Stordalen, den norska hotellmogulen som står bakom det här verket. Men så kom min Gran Canaria-resa emellan och i valet mellan Göteborg och Gran Canaria i januari…ja, vad tror ni att jag valde? 🙂 Göteborg och hotellet står ju kvar.

I alla fall. Ni kan ju inte vänta på att jag besökt Clarion Hotel Post så här kommer lite kort om vad man kan förvänta sig vid en övernattning (eller dagsbesök, man måste ju inte bo på hotellet för att få besöka skönhetscentret).

Hotellet har hela 500 rum som brer ut sig över 36 700 kvadratmeter. Inredningen ser riktigt cool ut på bilderna och bakom den står Anemone Wille Våge. Arkitektur och miljö är utformat av byrån Semrén & Månsson. Matkoncept står Marcus Samuelsson och Jimmy Lappalainen för (nordamerikansk stekhustradition möter västkustliga skaldjursrätter) och bakom hälsodelen står Amanda och Johan Elmander som skapat vad de kallar Skönhetsfabriken.

Miljön i Skönhetsfabriken (de väljer att inte kalla det spa) menar de är tidlös och fri från new age. Ändå kan man läsa att man möts av 20- och 30-tals inspirerad miljö i entrén så det ska bli spännande när jag väl kommer dit för att besöka dem att se vad de egentligen menar… Verksamheten är uppbyggd kring relax, salong, behandling och träning. De poängterar att varje individ är unik vilket jag gillar. Det är en sund inställning som brukar borga för att det blir bra. Särskild hänsyn ska också ha tagits till männen.
Badavdelningen består av en varm källa, torrbastu, ångbad och en isdusch (undrar om de menar att det kommer is från taket eller att vattnet är iskallt…?).

Varje behandling inleds med en konsultation står det på hemsidan. Hm…låter klokt, och i tiden. Detta med att varje individ är unik är det allt fler som inser vilket är en bra utveckling. Alla varken gillar eller behöver samma slags massage, ansiktsbehandling eller vad det må vara. Samtidigt är det kul att läsa en lockande meny. Deras framstår tyvärr lite torftig, men – upplevelsen kanske blommar ut när man väl ligger på behandlingsbritsen! Och bättre så än tvärtom :-).

En annan grej som jag gillar deras syn på (och som också ligger i tiden) är att de har en hel sida som de kallar ”hantverkarna”. Innan jag klickade hann jag tänka: ”va, ska de profilera Berra och Tompa som slagit i spikarna till bygget…?” men så var det förstås inte. Det var alla terapeuter och hårstylister med flera – personerna som jobbar där, som var och en har en snygg gammaldags bild med sin titel under. Det har ju i många år talats om trenden med stjärnterapeuter, att man har sin egen favoritmassör att gå till, precis som man har sin frisör. Kanske denna trend börjar få fäste nu även i Jante-Sverige?

På deras ”fabrikats-sida” kan man läsa om flera lite annorlunda varumärken som de jobbar med och som jag direkt blir nyfiken på. Lilla bruket, Zo Skin Health mfl.

Priset för entrén till allt detta där relax med frukt, kaffe, te samt tillgång till gym ingår är 200kr i samband med behandling. Tar man behandlingar över 1000 kr ingår relax och gym.

Takpoolen på Clarion Hotel Post i Göteborg. Ser inte alls helt fel ut, eller hur?

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier