Hej då snöslask! Hej där Karibienkryssning!

Det känns helt rätt att packa för Karibien en dag som denna :-). I alla fall här i Stockholm viner vinden, det virvlar blötsnö och gatorna är fulla av slask. Inget vidare kul men som sagt, då är det härligt att ha två veckor i värmen att se fram emot!

Som jag nämnt tidigare är det dags att kryssa igen. Isac blir 6 månader om två dagar, vilket är minimiåldern för barn som ska följa med på kryssning. Alltså blir det nästan exakt på dagen som han gör sin första kryssningsresa! Vilket är precis som jag hade tänkt, för inget kunde hålla mig borta från havet och denna sköna reseform längre än nödvändigt – inte ens efter senaste kryssningens missöden

Först ska vi kryssa en vecka med Liberty of the seas som avgår från Miami. Fartyget ingår i rederiet Royal Caribbean Internationals flotta och tillhör Freedom-klassen som var störst fram tills att gigantiska Oasis of the Seas lanserades förra året. Men Liberty är stor nog; 3634 passagerare kan hon ta och jag ser fram emot en vecka späckad med härliga upplevelser!

De 15 däcken kan bland annat bjuda på vågsurfing i den särskilda surfpoolen FlowRider, klättring längs den högsta klätterväggen till havs (med garanterat schysst havsutsikt!), H20 Zone med lek och bus i vatten för hela familjen med vattenkanoner, en interaktiv fontän, pool och två varmbadpooler. Det finns också en minigolfbana, en joggingbana, bollsportplan i full storlek där man kan spela basket eller volleyboll. Deras ShipShape-fitnesscenter erbjuder aerobic, spinning- och yoga-kurser samt hälsoföreläsningar och möjligheten att boka en personlig tränare under tiden ombord. Det finns också en isrink om man känner för att snurra runt i ett par piruetter.

Inte minst ser jag fram emot alla hälsoaktiviteter. Vitality heter deras hälsoprogram, och i det ingår bland annat särskilda rätter som är märkta på menyerna med små propellrar så man vet vad man ska välja om man vill äta medvetet. Nyttiga juicebarer med proteinsmoothies för den som hårdtränar finns också, liksom stort gym – och fint spa.

Spamenyn består av härliga Elemis-behandlingar. Dyra men njutbara. I gymmet finns avancerade pilatesmaskiner (fattar ni – inte bara erbjuder de pilatesklasser utan de har till och med köpt in de avancerade pilatesmaskinerna!) , en boxningsring och hur många träningsredskap och maskiner som helst för den som hellre styrketränar.

Jag har varit ombord förut och minns att Liberty (hela Freedomklassen egentligen) andas extra mycket hälsotänk. Den som påstår att kryssningar bara är glufsätande och viktuppgång har inte fattat nåt’ – här finns inget att skylla på; den som vill leva sunt och komma i form har alla möjligheter! Men visst; frestelserna finns där också: pizzeria, Ben & Jerry’s® ice cream-café, massvis med restauranger med god mat och sköna solstolar som man bara vill slappa i ;-).

Nåja, en gyllene medelväg med en skön mix av båda gör i alla fall att man förhoppningsvis behåller samma klädstorlek som innan man åkte!

Ja just det; efter Liberty-veckan kliver vi ombord på det übercoola och splittnya fartyget Allure of the Seas. Det är självaste invigningen vi ska vara med om och fartyget är syster till förra årets mesta kryssningsnyhet: världens största kryssningsfartyg Oasis of the Seas lanserades. Men nu är det Allure som knipit titeln. Ryktet säger att hon är 5 cm större. Hon verkar inte ha följt ovan rekommenderade Vitality-kur ;-).

One thought on “Hej då snöslask! Hej där Karibienkryssning!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier