Såhär års finns all anledning att längta till ett spabesök. När man känner sig trött och håglös, har brist på energi och känner sig lite frusen kan det bästa vara att följa kroppens rytm. Att inte tvinga sig till mer aktiviteter än man just då mäktar med kan då vara det rätta receptet.

På spa kan man ta det lugnt och komma till ro, kontemplera över tillvaron och låta kroppen njuta. Ett ställe där det fungerar extra bra att göra detta på är Yasuragi Hasseludden. Nu har de dessutom flera nyheter på menyn.

Bland annat har de börjat erbjuda en yogamassage med stretching som ska vara djupgående och lösa upp spänningar, en örtstämpelmassage – de som knappt fanns för tre år sedan och som nu har blivit så populära, samt manikyr och pedikyr.

Mest sugen är jag dock på att ta med en väninna eller mamma och tillsammans testa deras nya basturitual; Shiro Zumi. Jag gillar ju både bastu och ritualer så det kan ju bara bli lyckat känns det som!

Ritualen är faktiskt bara en vecka ”gammal”, den introducerades den 1 november. Shiro Zumi betyder det vita kolet och syftar på att man använder handgjorda japanska kolprodukter som ska ha en renande och utrensande effekt. Förutom olika bastubad ingår andningsövningar vilket får det att låta extra spännande.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier