Certifierade spaterapeuter 2010

Ovanifrån: Cornelia Håkansson, Linda Lundin, Anette Eriksson, Pia Lindholm och Malin Rosenberg.

Det här inlägget har jag väntat länge på att göra. Att det dröjt har berott på att jag inväntat bilder som kunde illustrera det jag ska berätta.

Det jag vill dela med mig av är en slags summering av vilka som förra året gjorde sig förtjänta av Spabankens egen kvalitetscertifiering; Certified By Spabanken. Kraven är höga och av alla de behandlingar jag testade under förra året var det endast fem stycken som kvalificerade sig. Det säger både en del om kvalitetsnivån i Sverige (den behöver höjas), och en del om hur duktiga de här terapeuterna (som faktiskt lyckades ta sig igenom mitt kritiska nålsöga) är!

Mottagaren måste visa att hon/han besitter stor kunskap inom sitt yrke, lyhördhet för kundens behov och känner äkta ödmjukhet inför den helande och vårdande behandlingsprocessen. Det gäller att utföra behandlingen inte bara korrekt utan med känsla och förmedla något mer än exempelvis en ren hy, mindre stela muskler och så vidare.

De som lyckades med detta och genomförde behandlingsarbetet väl och därmed gjorde sig förtjänta av Spabankens kvalitetscertifiering för spa-, hud- och kroppsterapeuter, är…

Cornelia Håkansson, Garm Nordic och utbildare på Privatskolan för hudvård och spa. Cornelia utförde en underbar ansiktsbehandling på mig med Baborganics produkter. Läs mer om upplevelsen genom att klicka här.

Linda Lundin, utbildare på Dermarome, introducerade mig i den då helt nya behandlingen Skin Yoga från Coffeeberry. Helt magiskt! Läs mer om upplevelsen genom att klicka här.

Anette Eriksson, Salt och Hav, har i flera behandlingar alltid visat att hon är en mästare på att göra det trevligt för kunden både vad gäller mottagande, miljö och avslappning. Sällan man stöter på terapeuter som har sådan känsla på flera områden, alla viktiga inom spa- och behandlingsvärlden. Läs mer om upplevelsen genom att klicka här.

Pia Emilia Lindholm, Cinderella Spa, Viking Line lyckades ta hand om både mig + sambo på ett alldelles förträffligt sätt under en fot-duo-behandling. Läs mer om upplevelsen genom att klicka här.

Malin Rosenberg, Torekov Hotel (det var där hon jobbade då, just nu pluggar hon) gav mig en inre resa utöver det vanliga genom en fint utförd regndroppsmassage. Läs mer om upplevelsen genom att klicka här.

Jag vill tacka er alla för de fina upplevelser ni dagligen delar med er av, för det arbete ni utför och för de känslor av välmående ni förmedlar. Stort lycka till i framtiden, och fortsätt hålla ribban högt för att ”spamissionera” för en förhöjd kvalitetsnivå i branschen!

ps. För att undvika förvirring…certifieringen 2010 har delats ut för arbete utfört under 2009. Så även om det står 2009 här upptill och på inläggen på bloggen står det 2010 på mottagarnas diplom.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier