Idag var jag ombord på det italienska kryssningsfartyget Costa Atlantica som låg inne i Stockholm över dagen. Fartyget är tillägnat filmen La dolce vita som firar 50 års jubileum och därför bjöd man in press och särskilda gäster (exempelvis var Lia Boysen, Anders Ekborg och Harriet Andersson där) för en presskonferens med avslutande lunch. Hedersgäst på tillställningen var självaste Anita Ekberg som ju spelade den fontänbadande Sylvia i filmen.

Jag önskar att jag hade något intressant att dela med mig av vad beträffar Anita Ekbergs åsikter om spa, skönhet, hälsa eller liknande…men efter att ha hört henne såga fråga efter fråga från den internationella pressen och uttrycka sig enbart negativt om allt, tappade jag helt lusten att ens försöka formulera någon intelligent fråga. Däremot offrade jag min dessert för att istället hinna besöka spat ombord; Terme Ischia.

OM jag hade velat stanna ombord och även testa det :-). Det var roligt att det var lite annorlunda; träningsdelen var uppdelad i etage med fönster mot havet där olika stepmasters och cyklar, löpband mm stod bredvid varandra i rader i olika nivåer. Och i mitten av allt låg en pool! En design jag inte sett på något annat fartyg.

Poolen nåddes från själva spat och den var fri att nyttja liksom gymmet och de bastur (en torr och en med ånga) som damer respektive herrar hade tillgång till från sina omklädningsrum. Behandlingsdelen drevs av företaget Steiner (som är fallet i 99% på kryssningsfartygen) och således var det också Elemis och La Thérapie som var de dominerande märkena.

Prisexempel för en 50 minuters massage: 950 kr! Så även om jag brukar säga att kryssning är en prisvärd semesteraffär så gäller det inte deras spaanläggningar. Tyvärr. Men lockande var det, och ofta brukar de ha flera specialerbjudanden under kryssningens gång, så någon behandling brukar man ändå ha råd att unna sig :-).

Costa Cruises kommer vi i alla fall få höra mer utav här uppe i Norden. Under 2010 planeras 240 anlöp, varav 22 i Stockholm. Och lunchen då? Mitt omdöme om fartygets mat var inte alls som den diva de för dagen hyllade. Det vill säga; det var positivt!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier