Carita Diamond Treament – den ultimata lyxbehandlingen

I onsdags var jag på besök hos företaget Dermarome; agentur för en rad fina hudvårdsmärken som är stora inom spavärlden, exempelvis Decléor, Matis, Priori och Carita. Det är alltid en speciall känsla att kliva in i deras vackra lokaler; entrén är otroligt maffig! Anledningen till besöket var att jag skulle få testa den nya behandlingen Carita Diamond Treatment!

Behandlingar med lyxmaterial har varit en trend en längre tid nu. Se min artikel här för Expressen till exempel. För den som har råd och vill unna sig något extra, oavsett om det är flärd man är ute efter, eller en skön stund som dessutom har en förskönande effekt så är detta behandlingen man ska testa!

Serien BEAUTY DIAMOND består av två produkter; en 24-h-ansiktskräm och en nattkur. Båda jobbar anti-age och innehåller äkta diamantpulver förenat med pulver från turmalin (24-h-krämen) och safir(nattkoncentratet). Båda dessa plus flera andra härliga produkter ur Caritas sortiment, används i behandlingen.

Varför mal man då ner ädelstenar i en kräm? Till att börja med fick jag veta att behandlingen bygger på gemmoterapi (vilket Dermarome översatt som ”läran om ädelstenar” men de har blandat ihop det med gemmologi…gemmoterapi betyder behandling med ädelstenar, alltså skulle detta bygga på tron att ädelstenar kan behandla olika åkommor, att de skulle ha en läkande verkan).

Högst upp systrarna Carita, mitten jag som får massage med diamantkoncentratet, längst ner den tjusiga burken med inbyggd diamantform.

Jag har visserligen en stark personlig erfarenhet på området och vet att kristallterapi är stort – i alla fall inom new age. Jag vet också att systrarna Carita var ganska alternativt tänkande av sig – de var till exempel intresserade av numerologi, men om de även använde kristaller har jag ingen aning om. Jag tar upp detta för jag vill att var och en ska få bilda sig sin egen uppfattning.

Själv tycker jag att det är kul och spännande att tänka på hur de vackra ädelstenarna kanske kan påverka oss mentalt och känslomässigt, kanske även hälsomässigt. MEN, jag tycker det är viktigt att skilja på vad som är tradition och fakta. Är det till exempel bevisat att safiren har en anti-stress effekt? Absorberar diamantPULVER verkligen ljus?? (att en korrekt slipad diamant är fenomenal på att reflektera ljus, ja, det vet vi…). Ja, det påstås ofta en massa – ursäkta – svammel rent ut sagt när det kommer till skönhetsbranschens löften som inte har någon egentlig grund….

Med detta sagt så menar jag inte att produkterna inte har någon effekt. Det tror jag absolut att de har, de innehåller ju många andra ingredienser också som det är lättare att tänka sig att de är verksamma på huden. Till exempel ingår växteextrakt som blå lotus, svarta vinbär, vit lupin och socker från kaktus. Eller sammansatta, framtagna ämnen som Carita är stora på som exempelvis Lightening Cytovector som ska ge en jämnare hudton och minska pigmenteringar.

Vad man än tror och tycker om allt detta ska man inte behöva bli besviken av själva behandlingsupplevelsen i alla fall om det är just lyx man är ute efter. Eller vad sägs om två ansiktsmassager, masker, fotbad och fotpeeling, lätt massage av rygg, skalp och händer samt – som grädde på moset – Caritas pro-lift. Detta moment har jag testat förut och har du inte läst det så kan du göra det här.

Själva behandlingen börjar med en fotritual; bad med varma stenar och en peeling med Caritas legendariska Renovateur som inte förändrats sedan 1960 (otroligt cool faktiskt)! Sköna moment, men också lite obekvämt att behöva sitta på kanten av behandlingsbädden med fötterna i bad på en stol. Utan stöd för ryggen kunde i alla fall inte jag slappna av. Därefter följde en liten ceremoni med andning, tryck och massagegrepp av av axlar och rygg som var behaglig. Särskilt användningen av huvudmassage-spindeln om ni vet vad jag menar då, var suverän! Jag har en sådan hemma och det är sååå skönt! Varför använder inte fler en sådan i behandlingar? Jag tappade grepp om tid och rum trots att det gissningsvis inte ens varade en minut.

Avtvätt och peeling av ansikte var nästa steg innan det var dags för pro-liften. Det här momentet är lite läskigt om man inte gjort det förr, det är elektrostimulering (mina tänder och skallben vibrerade!) men effekten är synlig direkt efteråt, särskilt om man ber sin terapeut om en lite längre session (mot extra tillägg förstås). Rent praktiskt går det till så att terapeuten använder ett munstycke med två metallkulor med olika poler som är kopplat till pro-lift-apparaten, och masserar dessa över ansiktets muskulatur som stimuleras elektriskt till ökad spänst. Ett minilyft helt enkelt!

Därefter följer en härlig massage med diamantkoncentratet, en ansiktsmask som får verka samtidigt som man får hand- och armmassage. Masken innehåller även den både diamantstoft och turmalin och ska bland annat förbättra kollagenet, spänsten och ge en fylligare och spänstigare hud. Känslan var kylande, vilket var riktigt skönt eftersom huden kändes varm efter massagen och proliften- Formen var en stelnande ”gummityp” som dras av i ett stycke, ni ser den på bild här intill! Till sist applicerades ögon- och dagkräm.

Rekommendationen är att man följer upp med diamantkoncentratet som en kur; ett tjockt lager (som en ansiktsmask) appliceras och masseras in. Överflödet får sitta kvar hela natten. Detta görs tre gånger per vecka i tre veckor, och upprepas sedan kanske en gång per vecka för att man ska bibehålla resultatet.

Det här är en riktig lyxbehandling, både känslomässigt och prismässigt! Rekommenderat pris för behandlingen är cirka 2000 kr (1,5 timme). Diamantkoncentratet, som levereras i en vacker genomskinlig burk där den inre behållaren har formen av en slipad diamant och i sin tur ligger i en läcker sammetsklädd ask – kostar cirka 4500 kr! Otäckt dekadent eller underbart lyxigt är upp till var och en att bedöma.

Jag gissar att man unnar sig denna behandling inför en jämn födelsedag, får den som present eller tar den när man ska gifta sig (och allt ändå kostar så mycket och denna diamantkostnad i sammanhanget är relativt liten :-)). Hyn blir väldigt fin efteråt och man ser inte alls kladdig ut som man kan göra när hyn är riktigt mättad med godsaker: jag som väldigt lätt blir blank gick därifrån med en hy som visserligen strålade, men som var snyggt matt på ytan.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier