Norskogsbadet framkallar sköna barndomsminnen

Igår var jag på Norskogsbadet. Det ligger i Täby norr om Stockholm och är ett bassängbad utomhus. Här var jag ofta när jag var liten men nu var det många, många år sedan. Det var dock lika fint och mysigt som jag kom ihåg det.

Runt bassängerna som är uppdelade i en motionsdel, en grundare för barnplask och lek, samt en babypool ligger det stora, välskötta gräsytor. Lyckan var total när min son Isac ohämmat fick tulta iväg åt vilket håll han behagade utan att någon stoppade honom! Tyvärr var babypoolen stängd, och det var egentligen den som var anledningen till att jag gav honom ledigt från dagis och åkte så långt för att bada, men typiskt nog så höll de på och justerade klorhalten i vattnet. Vi badade ändå i den andra, grundaste poolen och det gick det också. Även om vattnet var svinkallt!

Även om det här inte är ett spa på något sätt så är det ju en form av tidig badupplevelse för de små. Det jag idag som vuxen kan charmas av är den enkla träbaracken där man byter om. Damernas består av bänkar och krokar i rader under tak men i mitten är det öppet. Man är alltså delvis utomhus även här vilket ger en somrigt, mysig känsla! Ett par toaletter och duschar kompletterar det hela – och så finns det en bastu.

Bastun tog man nog förr för givet men idag kunde jag reagera såhär; att vilken lyx – här går det ju att basta utan att det kostar något! Till baden är det dock entré; 60 kronor för vuxna och 30 kronor för barn.
Det lär bli fler besök i sommar!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier