Willow Stream Spa, Dubai

img_7666_1
Poolen på Fairmont The Palm med utsikt både mot vattnet och Dubais skyline. Foto: Heidi Rovén.

Hotellet vi bodde på i Dubai före vår kryssning var Fairmont The Palm som ligger ute på, just det, The Palm Jumeirah. Hotellet är femstjärnigt och har service och mat därefter. Vi hade ett fint rum mot stranden med fantastisk utsikt mot havet och Dubai skyline, det var svårt att inte stortrivas. 🙂

Personlig vattenservice vid bastun

img_7632_1
Gymmet på Fairmont The Palm.

Förutom flera bra restauranger, barer och café, butiker, barnklubb, poolområde samt fontäner att leka i för barnen hade hotellet även ett bra gym samt spa. Tyvärr hann jag inte nyttja gymmet mer än att jag och sexårige sonen var in och badade bastu i deras omklädningsrum efter ett kvällsdopp i poolen. Detta var ett av alla tillfällen då vi märkte av den höga servicen; genast blev vi erbjudna varsin vattenflaska ifall vi var törstiga! Sånt gillar vi! 😉

Kerstin Florian-behandlingar på menyn

Spat på Fairmont The Palm heter Willow Stream Spa, en kedja som har 16 anläggningar, framförallt i Kanada. Den på Fairmont är den enda i Förenade Arabemiraten. Här sitter man först ner i en elegant spareception som också fungerar som butik där de säljer de märken de jobbar med; Shiffa Dubai, Aromatherapy Associates, Rita Rakis, Dr Levy – och Kerstin Florian.

img_20161217_101442_low
Willow Stream Spa, spareceptionen. Foto: Heidi Rovén.

Eftersom Kerstin Florian är från Sverige, även om både hon och märket kanske idag mer räknas som amerikanskt, blir man ju som svensk extra stolt när man befinner sig på en lyxig anläggning ute i världen och märker av vilken pondus och uppskattning märket har. Det är ju så lätt att bli ”hemmablind” då det är ett märke som vi här hemma stöter på ofta på många anläggningar.

Ansiktsbehandling med supereffekt

Efter att även ha fått pröva Kerstin Florian-ansiktsbehandlingen Caviar AcuLift måste jag säga att min respekt för och syn på märket fördjupades avsevärt. Visst har jag testat flera ”KF-behandlingar” förr och varit positiv men det var länge sedan jag testade en av deras ansiktsbehandlingar som var så effektiv. Nästa inlägg ska jag ägna åt detta men nu vill jag kort berätta om och visa lite av miljöerna på Willow Stream Spa.

omklad-willow-spa
Omklädningsrum, Willow Stream Spa, Fairmont The Palm. Foto: Heidi Rovén.

I varje omklädningsskåp finns förutom badrock och tofflor även handduk och en vattenflaska. Vid alla speglar, såväl i omklädningsrummet som vid toaletterna, finns deras egna kroppsvårdsprodukter fria att nyttja. De har 11 behandlingsrum varav två parrum.

Elegant relaxmiljö med havsutsikt

I damernas omklädningsområde finns bastu, flera upplevelseduschar samt hamam. Vill man sitta och koppla av finns både balkonger ute och relaxområde inne med fina soffor och fåtöljer där man kan dricka en kopp te och läsa.

spa-relax-willow
Willow STream Spa, Dubai. Foto: Heidi Rovén.

Ett par detaljer som jag tyckte särskilt mycket om var att det låg läsglasögon framme vid tidningarna samt en skål med omsorgsfullt ihoprullade små visdomsord. Det kändes omtänksamt och fint!

One thought on “Willow Stream Spa, Dubai

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier