Hållbar badrumsinredning från finska Woodio

Färgen Polar, en varmvit ny färg från Woodio.

Vita badrum är en klassiker men en helvit monokrom palett kan snabbt bli tråkigt. Woodios nya färg Polar har en varm ton av vitt med en lätt silverton, precis som polarsolen som kikar fram på en dimmig vinterhimmel.

Polar hämtar sin värme från materialets kärnråvara — lokalproducerad asp. Den moderna, funktionella och minimalistiska produktdesignen accentuerar den unika strukturen i massivt träkompositmaterial. Produktionen sker i egen fabrik i Finland och färgningen görs med giftfria fläckfärger. Färgen Polar är tillgänglig att beställa i hela Woodios produktsortiment från och med 30 november 2020.

Woodio har utökat sitt badrumsutbud ytterligare och lanserar två nya produkter, Unit80 integrerat tvättställ och multifunktionella krokar. De nya produkterna håller fast vid företagets designfilosofi – skandinavisk hållbar funktionalitet med material i hjärtat av designen.

Unit80 tvättställ

Woodios nya Unit80 integrerade tvättställ är ett utmärkt alternativ för de som uppskattar hållbar funktionalitet med en elegant och modern estetik. Unit80 är ett inbyggt handfat i standardmått, med en smal ram runt, lämpad att ställa badrumsprodukter på. Den integrerade installationen ger ett smidigt, sömlöst och modernt utseende. Handfatet lämpar sig för både privata och kommersiella bruk och tack vare det underhållsfria materialet räcker det att använda milt diskmedel eller tvål vid rengöring.

Unit80 tvättställ

Tekniska detaljer:
Mått: H 138 x B 812 x D 503 mm, H efter installation 20 mm
Vikt: 14 kg
Kranhål: 35 mm
Hål för överflöde: 29 mm
Överflöde: 0,1 l / s
Certifikat: EN 14688 – CL 10
Avfallshantering: Energiavfall

Woodio Hook

Med multifunktionella krokar adderar Woodio en produktlinje inom badrumstillbehör. Woodio Hook är utformade som det perfekta komplementet till ett Woodio-handfat men kan även användas kreativt runt hela huset. Kroken är vidare utformad så att de går att använda för både lucka och skåp. Woodio Hook säljs i uppsättning av tre.

Tekniska detaljer:
Mått: L 40 x B 40 x H 34 mm
Vikt: 23 g / krok
Insättningstyp: M5
Hängbult: M5x40
Avfallshantering: Energiavfall

Ett hållbart val

Woodio® massivt trämaterial har samma funktioner som traditionella keramiska material förutom att materialets nästan koldioxidneutrala produktionsmetod gör en betydande skillnad för miljön. Materialet är hållbart och helt vattentätt samtidigt som det fungerar som en CO2-lagring. När produkten kommer till slutet av sin livscykel kan den brännas som energiavfall.

Alla Woodio-produkter tillverkas i Finland på företagets egen fabrik och använder huvudsakligen biobaserade råvaror. Woodio har utvecklat en gjutningsteknik som inte kräver vatten eller energiintensiva faser till skillnad från keramiska förbränningsprocesser. Detta har gjort det möjligt att sänka produkternas koldioxidavtryck betydligt lägre än vad branschen traditionellt har kunnat. Ett Woodio-handfat är 80% mindre jämfört med ett liknande keramiskt handfat. Den slutliga produktens låga vikt minskar också utsläppen inom logistik.

Om Woodio

Om Woodio
Woodio är ett finskt företag inom ekodesign och materialteknologi som grundades 2016. Woodios signaturmaterial är världens första 100 % vattentäta massiva träkomposit som består av äkta träflis. År 2019 fick Woodios innovativa material och design både priset Design Plus powered by ISH som organiseras av det tyska designrådet Rat für Formgebung och priset Design Deed of the Year av Design from Finland. Woodio har åtagit sig uppdraget att lösa miljöproblemen och koldioxidutsläppen som hänger samman med den globala badrumsbranschen. Woodios produkter har betydligt lägre koldioxidavtryck under hela produktens livscykel än de konkurrerande lösningarna som finns på marknaden.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier