Badrumstrender 2021: med avkoppling och klimat i fokus.

Om köket är hemmets hjärta så är badrummet dess lungor. En oas för avkoppling och harmoni där vi kan andas ut och bara vara – ensamma och fria med våra tankar.

Utmärkande för årets badrumstrender är just detta, men även att känslan i huset och i den omgivande miljön får större utrymme. I år blir det tydligare än någonsin att naturen är till låns. Det är vi som ska anpassa oss efter miljön – inte tvärtom.

– Innan vi kastar oss in i ett badrumsprojekt ställer vi oss frågor som vilken stil på inredning som passar för just det här badrummet, i just det här huset och på just den här geografiska platsen. Längtan efter det nordiska har aldrig varit större, säger Maria Palm, Nordic Marketing Manager.

Tre huvudsakliga badrumstrender

Klimatfrågan blir således extra viktig. Att välja hållbara material och att ställa sig frågan ”Vad är egentligen nödvändigt?” utmärker badrumstrenderna 2021.

Trendspanarna på INR spår tre huvudsakliga badrumstrender för nordiska badrum under 2021. De kallar dem Nordic Elements, Nordic Identity och Nordic Tranquility – alla med sitt unika särdrag och anpassade för nordiska badrum.

– Vi ser egentligen två huvudriktningar. Den ena med inspiration hämtad från den nordiska naturen – den jordnära trenden Nordic Elements respektive Nordic Tranquility som går åt grönt och blått. Den andra riktningen, som vi kallar Nordic Identity, har mycket av det svarta och maskulina i sin ådra och som vi sett mycket av under de senare åren. Här står varje individuellt föremål i fokus och känslan ska vara dramatisk.

Den 1 februari släpper INR sin nya katalog och här ser vi flera spännande produktnyheter som rimmar väl med badrumstrenderna. Förutom en stor förändring i duschsortimentet ser vi nya tillval till badrumsmöblerna i serie GRAND. Henrik Gustavsson, Nordic Product Manager, säger:

– Intresset för bänkskivor i spännande och hållbara material har exploderat de senaste åren. Inom kort introducerar vi tre vackra bänkskivor i kvartskomposit till vår mest populära möbelserie GRAND. De kombinerar det nordiska med influenser från kontinenten och matchar kommande badrumstrender väldigt väl.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier