Uppföljning om Aqua Detox

Här kommer en uppföljning av tidigare inlägg om Aqua Detox.

Skönhetsföretaget hera som driver salonger och spa på Tallink Siljas fartyg och hotell har inte hört av sig med någon kommentar. Inte många andra läsare har heller hört av sig. En som dock hörde av sig var en representant från generalagenturen för Aqua Detox (rollen på företaget fick jag dock inte veta men gissar att det är ägaren, VD eller dylikt…).

Vi har mailväxlat en del men jag har inte fått lov att publicera vår mailkonversation. De var irriterade över anklagelserna om bluff och menar att man inte ska fokusera ”för mycket” på vattnet utan att ”det främst” är urinen som är av intresse.

En liten sammanfattning av det som generalagenten WS Trading har framfört:

• De bekräftar att vattnet färgas även utan fötter i badet (pga elektrolys) men menar att detta har väldigt lite att göra med behandlingens resultat.

• För att bevisa effekten ska man vända sig till en av dem utbildad terapeut som kan ta urin- och blodprov före och efter och på så sätt kan man se förbättrade resultat i form av en renare kropp. Helst ska man ta 6-8 behandlingar för bästa resultat.

Här kan man läsa mer på hemsidan.

För att avgöra vad som stämmer ser jag bara en lösning. Att göra precis som de säger, ta blod-/urinprov efter 6-8 behandlingar, MEN inte genom en av dem utbildad terapeut. I så fall skulle jag vilja anlita min egen läkare/forskare/provtagare för att vara 100% säker på att det genomförs opartiskt och korrekt. I nuläget har jag tyvärr ingen ekonomisk eller tidsmässig möjlighet att genomföra ett sådant test, men backar någon (tidning) upp mig så skulle jag göra det.

2 thoughts on “Uppföljning om Aqua Detox

  1. Hej Heidi, jag tycker dock det låter konstigt att en terapeut skulle ta urin/bloprov? Kan de utbilda sina terapeuter i det, eeller krävs det tex utbildning som minst undersköterska?
    Jag som hudterapeut/massör kan inte göra dessa prover, oavsett om de lär mig eller inte. Känns inte tryggt för mig och definitivt inte proffsigt gentemot kunden.
    Det låter säkrare med före/efterprover hos en läkare.
    Hälsningar
    Malin

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier