Skapa egen hemmaspakänsla med Grohe Spa-collection

Den här veckan har Stockholm haft ett matevent i Kungsträdgården som kallas ”Smaka på Stockholm”. Olika företag, främst inom mat men även andra, ställde ut med tält där de fick visa upp sina produkter och där det fanns möjlighet att provsmaka eller provtesta.

I måndags var jag in och kikade på detta med framförallt ett syfte: att besöka det världskända kranföretaget Grohes tält. De hade lockat mig med sina senaste designnyheter men också att de numera även har en spaserie – vilket ju faktiskt var riktigt spännande.

När jag tänker på Grohe som varumärke tänker jag kvalitet. De har rykte om sig att ha kranar som håller i evighet och nästan inte behöver bytas ut. När de på slutet av 90-talet fick en ny ledning och en ny CEO internationellt vid namn David Haines, var det just detta läge i företaget han klev in i. Rykte om kvalitet hade de, men inte design.

För att stärka upp denna del anställdes Paul Flowers, mannen bakom Iphone3 bland annat. Han leder idag ett team på 12 personer som bara under 2011 skapade 250 nya produkter! En av alla de designnyheter de har sprutat ur sig är duschmunstycket Rainshower Icon med sin vattenbesparande design. Det finns i en mängd färger som alla sätter personlig prägel på badrummet och adderar till duschupplevelsen.

I mitten ser ni duschmunstycket Rainshower Icon – både snygg och sparar vatten!

I en värld där stress i mångt och mycket står i fokus och många åker på spa för att motverka effekterna, blev detta en tanke som fick genomsyra en alldeles egen sektion av företaget också. Och det är förstås här jag som spafantast smälter :-). Kollektionen Grohe Spa rymmer en hel katalog på över 200 sidor!

Badrumslösningar som tidigare bara varit möjliga för professionella spaanläggningar finns nu att installera för hemmabruk. Kombinerat med högklassig design som tilltalar såväl ögat som badupplevelsen kan man själv skapa sitt egna hemmaspa där man kan njuta mellan besöken på de stora ”riktiga” spana :-).

Detta är en tanke jag verkligen är vän av, inte minst som jag är mitt uppe i ett projekt där jag håller på att skapa mitt alldeles egna hemmaspa med bubbelbad, regndusch, designtillbehör och fräsch bastu. Bastun är på gång (ett projekt jag ska återkomma till och berätta mer om), nytt handfat från Hafa är inköpt och nu saknas bara en riktigt snygg kran till det!

Grohe Allure Brilliant…ahhh, komsi komsi…följ med mig hem!

Handfatet vi valt är utanpåliggande, båtformat och lite grundare i kanterna. Därför har vi varit på jakt efter ett som är avsett just för sådana behov, och tack vare besöket hos Grohe verkar det som att vi har hittat en lämplig kandidat! 🙂

Grohe Allure Brilliant är supercool! Den är både tillräckligt hög samt har en lång ”pip” som sträcker sig in i handfatets djupare del, så att inte vattnet studsar ut på kanten. Vi har tänkt sätta det lite snett på ena kanten, jag tror det kommer bli huuuuur snyggt som helst.

Jag vill gärna återkomma till att berätta mer om olika produkter som kan hjälpa till med att skapa bra spakänsla i badrummet hemma, det är ett jättespännande och hett område som allt fler nu får upp ögonen för och satsar på! Badrummet är vårt nya ”skrytrum”!

Ps. Synd att jag inte har Iphone längre (bytte till Motorola Razr för att min Iphone blev helt slö). Grohe har en kul app där man kan ”duscha” med nya rainshower icon och sen skriva ett meddelande på ”väggen” i den ångfyllda duschkabinen och skicka det till en vän ;-). Kolla här.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier